• BIST 9092.9
  • Altın 2325.324
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0246
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Denizcilerin çözüm arayışı devam ediyor

Denizcilerin çözüm arayışı devam ediyor
TCDD İzmir Alsancak Liman İşletmesi yetkililerinin, dökme yük gemileri tarafından limanda yük elleçlenmesine izin verilmeyeceğini belirtmesi üzerine üyeler, DTO İzmir Şubesi'nde bir araya geldi.

Denizcilerin çözüm arayışı devam ediyor

TCDD İzmir Alsancak Liman İşletmesi yetkililerinin, 2011 yılı başından itibaren dökme yük gemileri tarafından limanda yük elleçlenmesine izin verilmeyeceğini belirtmesi üzerine, dökme yük elleçlemesi ile ilgili faaliyette bulunan üyeler, dün Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi'nde bir araya geldi.

Üyeler, alınan kararın fiyat istikrarsızlığı, işsizlik, ihracat ve ithalat dengesizliği gibi sorunlara neden olacağını belirterek, konunun çözümü için TCDD Genel Müdürlüğü Limanlar Dairesi Başkanlığı ile görüşülmesine ve sorunun anlatılmasına karar verdi. DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh, dökme yük işi faaliyetinde bulunan üyelerin arasından oluşturulacak komisyon ile birlikte TCDD Genel Müdürlüğü Limanlar Dairesi Başkanlığı'na gidileceğini, ayrıca komisyonda Ege İhracatçı Birlikleri'nden de katılımcıların olması gerektiğini söyledi.

Dologh; "Bizim öncelikle olarak randevu aldığımız zaman yetkililere; 'Neden dökme yük işini limandan kaldırıyorsunuz? Sorun nedir? Sorusunu sormamız gerekiyor. Konu ile ilgili belli bir sürenin verilmesi, 'şu tarihe kadar İzmir Alsancak Limanı'nda dökme yük elleçlemesini yapabilirsiniz' diye söylemlerin belirtilmesi bizim için yeterli olmaz. Ben, oluşturulacak komisyon içerisinde Ege İhracatçı Birlikleri'nin de olması gerektiğine inanıyorum. Konu ile ilgili olarak Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sayın Mustafa Türkmenoğlu ile görüşeceğim" diyerek konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim