• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Denizciliğin formula 1'i Volvo Ocean Race

Denizciliğin formula 1'i Volvo Ocean Race
Okyanus yarışlarının Formula 1'i olarak kabul edilen Volvo Ocean Race'in üçüncü ayağı geçtiğimiz hafta Abu Dabi'de yapıldı.

Denizciliğin formula 1'i volvo ocean race

Okyanus yarışlarının Formula 1'i olarak kabul edilen Volvo Ocean Race'in üçüncü ayağı geçtiğimiz hafta Abu Dabi'de yapıldı. 11 kişilik ekipler halinde yarışılan 2011-2012 Volvo Ocean Race'in ilk ayağı, 29 Ekim'de İspanya'da başladı, yarışlar 7 Temmuz'da İrlanda'da son bulacak.

12 KİŞİ ALIYOR

Volvo Ocean Race'te; her biri 21.5 metre boyunda, 5 metre eninde olan altı tekne yarışıyor. Ağırlıkları aynı olmasına ve birbirlerine çok benzemelerine rağmen farklı teknolojilerle donatılan bu teknelere; biri fotoğrafçı olmak üzere 12 kişi, yani 11 yarışçı binebiliyor. Dünyanın en uzun ve en zorlu şartlar altında yapılan spor etkinliği olarak kabul edilen yarışmanın her bir etabı; hava şartlarına bağlı olarak üç-dört hafta sürüyor ve yarışçılar bu esnada yaklaşık 8-10 kilo kaybediyorlar. Teknede uyku diye bir şey de neredeyse yok gibi; çünkü yarışçılar günde sadece dört saat uyuyabiliyor ve suyla ıslatarak yemek haline getirdikleri toz mamalarla besleniyorlar. Her bir tekne karbondan imal ediliyor ve bu teknelerin değerleri 4.5 milyon Euro'yu buluyor. Bir teknenin sadece yelkeni bile neredeyse 100 bin Euro değerinde! Teknelerin ortalama hızları ise 20-25 mil civarında. Abu Dabi'deki limanda yarış için start verildiğinde; körfezin hareketli sularında bir o yana, bir bu yana yatan tekneler ve oradan oraya koşturup canla başla savaşan yarışçılar izleyicilere görsel bir şölen sunuyor...

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim