• BIST 9079.97
  • Altın 2308.11
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.0287
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Denizcilik Bayramı Kırşehir'de kutlandı

Denizcilik Bayramı Kırşehir'de kutlandı
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları çerçevesinde bugün Kırşehir'in Kaman ilçesi Hirfanlı Baraj Gölü'nde 'Denizcilik ve Su Sporları Şenlikleri' düzenlendi.

'Kabotaj ve Denizcilik Bayramı' Kırşehir'de kutlandı

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları çerçevesinde bugün Kırşehir'in Kaman ilçesi Hirfanlı Baraj Gölü'nde 'Denizcilik ve Su Sporları Şenlikleri' düzenlendi.

Kutlamalara, Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Denizcilik Müsteşar Yardımcısı Zeki Çitçi, Deniz Ticareti Genel Müdürü Mehdi Gönülalçak, Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, Kırşehir Milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Emniyet Müdürü Metin Aşık, Denizcilik Daire Başkanı Okay Kılıç, Denizcilik Müsteşarlığı bürokratları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Kırşehir'in Kaman ilçesi yakınlarındaki Hirfanlı baraj gölü kıyısında düzenlenen etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, müsteşarlık olarak Anadolu'da su sporlarını geliştirmek ve teşvik etmek için çaba gösterdiklerini anlattı.

Denizcilik Bayramı'nı Anadolu'nun değişik yerlerinde de kutladıklarını ifade eden Naiboğlu, "Artık Denizcilik Bayramı sadece denizcilerin değil, herkesin ortak heyecanı, sosyal hayatın bir parçasıdır. Ulaştırma Bakanlığı ve Denizcilik Müsteşarlığı olarak Anadolu'da su sporlarını geliştirmeyi hedefledik. Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde İç Sular Daire Başkanlığı kuruldu. Bunun kararı, 1 Temmuz'da Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi." şeklinde konuştu.

Denizcilik Bayramı'nı Hirfanlı Baraj Gölü'nde 4 yıldır kutladıklarını anlatan Naiboğlu, Kürek Federasyonu'nun verdiği destekle gölün son zamanlarda su sporları merkezi haline geldiğini kaydetti. Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden de Hirfanlı Baraj Gölü'nün kısa zamanda tanınan su sporları merkezi haline geldiğini, Valilik olarak buna gerekli desteği verdiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından dragon botlarla kürek çekme ve yelken yarışları yapıldı. Dragon botlarla yapılan kürek çekme yarışlarında, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna (SHÇEK) bağlı yurtta barınan, aralarında engellilerin de bulunduğu çocuklarla basın mensupları da kürek çekti.

Yarışların startını, yatla Göle açılan Müsteşar Hasan Naiboğlu, Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir Milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Arslan ile Garnizon Komutan Vekili Albay Ahmet Boz verdi. Günboyu çeşitli etkinliklerle devam eden şenlikler, akşam saatlerinde verilen konserlerlerle devam etti.

Haber ve Fotoğraflar: Tarkan BİRİCİK - Deniz Haber Ajansı /KIRŞEHİR

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim