• BIST 9728.11
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

Denizcilik Fakültesi Manavgat'a kurulacak

Denizcilik Fakültesi Manavgat'a kurulacak
DTO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erol, Antalya Deniz Turizm Meslek Lisesi için düğmeye basıldığını, DTO Yönetim Kurulu Üyesi İzzet Ünlü ise, Denizcilik Fakültesi’nin Manavgat’a kurulacağını açıkladı.

Denizcilik Fakültesi Manavgat'a kurulacak

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erol, Antalya Deniz Turizm Meslek Lisesi için düğmeye basıldığını, DTO Yönetim Kurulu Üyesi İzzet Ünlü ise, Denizcilik Fakültesi’nin Manavgat’a kurulacağını açıkladı.

Antalya, denizcilik eğitiminde yeni dönemde büyük bir mesafe katetmeye hazırlanıyor. Antalya Denizcilik Lisesi’nin adının Antalya Deniz Turizm Meslek Lisesi olması için düğmeye basıldı. Anadolu Üniversitesi ise Manavgat’a Denicilik Fakültesi kurmaya hazırlanıyor.

Türkiye’de ilk

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erol, Antalya Denizcilik Lisesi’nin adının Antalya Deniz Turizm Meslek Lisesi olması için Milli Eğitim Bakanlığı ile masaya oturduklarını söyledi. Erol, “Bu konuda oluşturduğumuz ortak komisyon müfredat belirlemek için çalışmalara başladı. Türkiye’de ilk olacak olan Deniz Turizm Meslek Lisesi’nin 2011-2012 öğretim yılında açılacağını umut ediyoruz” dedi.

YÖK’e sunulacak

DTO Yönetim Kurulu Üyesi İzzet Ünlü’de, Türkiye’de 4’ncü Denizcilik Fakültkesi’nin Manavgat’a kurulacağının müjdesini verdi. Ünlü, Anadolu Üniversitesi’nin Manavgat’ta kampus kurmak için çalışmalara başladığını ifade ederek, “Manavgat’tan bir heyet geçtiğimiz günlerde Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın’ı ziyaret ettiler. Sayın Rektör bir süre öncede Manavgat’a gelerek incelemeler yaptı. Sivil Havcılık, Arkeoloji, İletişim ve Denizcilik Fakültesi için gerekli potansiyeli gördüler. Gerekli fizibilite çalışması yapıldı ve YÖK’e sunulmak üzere hazır hale getirildi. Öncelik Denizcilik Fakültesi’nde olacak. Bütün fakülteler bittiği zaman 30 bin öğrenci eğitim görüyor olacak. Denizcilik Fakültesi için Anadolu Üniversitesi ile Soçi Üniversitesi ile dil eğitimi anlaşması yaptı. Öğrenciler karşılıklı değişimle dil eğitimine gönderilecek” diye konuştu.

Desteğe hazırız

DTO Başkanı Erol da, Manavgat’ın kurulacak fakülte ile öğrenci, işadamı ve yatırımcıların yetişeceği bir bölge olacağını vurguladı. Erol, “Bu fakültemizde liman işletmeciliğinde uzman insanların yetişeceği bir bölge konumuna da gelecek. Biz DTO olarak her türlü desteği vereceğiz” dedi. Anadolu Üniversitesi’nin açacağı Denizcilik Fakültesi’nin Manavgat Belediyesi’ne ait Sağlık Hastanesi binasının başka bir yeri taşınması ile eğitimine bu binada başlayacağı kaydedildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim