• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Denizcilik Fakültesi'nde Diploma Töreni

Denizcilik Fakültesi'nde Diploma Töreni
Yakın Doğu Üniversitesi Denzicilik Fakültesi'nden mezun olan genç denizciler, Üniversite kampüsünde yapılan törenle diplomalarına kavuştu.

YAKIN DOĞU'DA DİPLOMA TÖRENİ

Yakın Doğu Üniversitesi Denzicilik Fakültesi'nden mezun olan genç denizciler, Üniversite kampüsünde yapılan törenle diplomalarına kavuştu.

Törene YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş, YDÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Altunç, Girne Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve YDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.İlkay Salihoğlu, YDÜ Denizcilik Fakültesi öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan YDÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Altunç konuşmasında, Yakın Doğu Üniversitesi’nin öğrenciler sayesinde zirveye ulaştığını söyleyerek, öğrencilerle çok sıkıbağ kurduklarını ve mükemmel bir ilişki içerisinde eğitim ve öğretim hayatı yaşadıklarını belirtti.

İyi bir denizcinin fedakar, disiplinli ve çalışkan olması gerektiğine inanan  Prof Dr. Altunç, “herkes denizci yetiştirebilir ancak herkes iyi bir denizci olamaz.”diye konuştu.

Ailelere teşekkür etmeyi de ihmal etmeyen Prof. Dr. Altunç, mezun öğrencilere de iyi bir gelecek dileklerini iletti.

Altunç’un ardından kürsüye davet edilen Girne Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nden kısaca söz ederken, Yakın Doğu Üniversitesi’nin, denizciliğe ve denizciye ne kadar önem verdiğinin altını çizdi. Mezun öğrencilerin bugüne gelene kadar zorlu süreçlerden geçtiğini hatırlatan Prof. Dr. Salihoğlu, bundan sonraki sürecin daha zor olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Altunç gibi ailelere teşekkür etmeyi unutmayan Prof. Dr. Salihoğlu, öğrencilere “güle güle demiyoruz, görüşmek üzere diyoruz. Yolunuz açık olsun.” İfadelerini kullandı. Prof Dr. Şenol Bektaş ise yaptığı konuşmada, akademik hayatta başarılı olmakla gerçek hayatla başarılı olmanın çok farklı ve daha zorlu olduğunu söyledi.

Rektör Yardımcısı Bektaş, öğrenciler için yeni bir dönem başladığını bu dönemde mezunların cesur ve disiplinli adımlar atmalarını gerektiğini vurguladı. Hocalara ve ailelere teşekkür eden Prof. Dr. Bektaş, ögrencileri kutladı. Tören, yapılan konuşmaların ardından diplomaların taktimiyle son buldu.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim