• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

Denizcilik Fakültesi'nde II. öğretim başlıyor

Denizcilik Fakültesi'nde II. öğretim başlıyor
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi II. Öğretim Lisans Programı 2011-2012 eğitim yılında ilk öğrencilerini almaya başlayacak.

Denizcilik Fakültesi'nde II. öğretim başlıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi II. Öğretim Lisans Programı 2011-2012 eğitim yılında ilk öğrencilerini almaya başlayacak.
Yükseköğretim Kurulu’nun onayı ile 2011-2012 eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini alacak olan Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi II. Öğretim Lisans Programı, bu alanda eğitim almak isteyen öğrencilere ek bir olanak sağlamak amacıyla oluşturuldu.

Hazırlık sınıfını takiben 4 yıllık eğitim verilecek olup, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin aynı adlı bölümündeki lisans programının ders programı uygulanacaktır. Eğitim dilinin İngilizce olacağı bu programda, bir yıl İngilizce 1988 yılında alanında Türkiye’de ilk ve tek program olarak eğitime başlayan Denizcilik İşletmeleri Yönetimi lisans programının üniversite giriş sınavlarındaki puanı her geçen yıl yükselen oranlarla artmaktadır. Denizcilik Fakültesi’nin İngilizce eğitim veren Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü 2010 yılında TM-1 puan türüne göre kontenjan sayısı olan 65 öğrenciyle döneme başlamıştır. Sınav sonrası açıklanan taban puan 436,314 ve tavan puan da 466,761 olarak belirtilmiştir.

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü’nün en önemli amaçlarından birisi, öğrencileri kamu ve özel sektör denizcilik, ulaştırma ve lojistik alandaki iş hayatına yönetici, uzman ve araştırmacı olarak hazırlamaktır. II. Öğretim Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Lisans Programı da, bu amaç doğrultusunda, ülkemizde ve özellikle bölgemizde ihtiyaç duyulan küçük, orta ve büyük ölçekli denizcilik ve lojistik işletmeleri ile uluslararası işletmecilik ve ticaret sektörlerinin gereksinimlerine önem verecek şekilde oluşturulmuştur.

Dünya denizcilik ve lojistik pazarının her geçen gün biraz daha gelişmesi ve konusunda uzman insan kaynaklarına ihtiyaç duyması sebebiyle, programdan mezun olanlar özellikle uluslararası hizmet veren denizcilik ve lojistik kurumlarında görev alabileceklerdir. Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü mezunları gemi işletmeleri, gemi yönetimi işletmeleri, gemi acenteliği, gemi brokerliği, liman işletmeciliği, gemi sörvey ve klaslama kuruluşları, deniz sigorta işletmeleri, gemi kumanyacılık işletmeleri, nakliye yükleniciliği, lojistik hizmet sağlayıcı işletmeler, dış ticaret işletmeleri, bankacılık, deniz sigortacılığı, deniz turizmi (yatçılık, yat limanı ve marina işletmeciliği, su sporları) vb gibi meslek alanlarında görev almaktadırlar. Kamu sektöründe ise mezunlar Denizcilik Müsteşarlığı, Liman Başkanlıkları, Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Teşkilatı, liman işletmeleri, Sahil Güvenlik Komutanlığı, bankalar ve son yıllarda sayıları giderek artan üniversitelerin Denizcilik ile ilgili Fakülte, Yüksekokul, Meslek Yüksekokulları ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı denizcilik liselerinde eğitim öğretim kadrolarında istihdam edilmektedirler.

1988 yılında “Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu” adıyla Dokuz Eylül Üniversitesi  bünyesinde, Türkiye'de deniz işletmeciliği konusunda eğitim veren ilk yüksek öğretim birimi olarak eğitime başlayan ve 2009 yılında Fakülte’ye dönüştürülen Denizcilik Fakültesi, ülkemizin denizcilik çıkarlarına hizmet etmek temel amacı doğrultusunda denizcilik, ulaştırma ve lojistik sektörlerine uluslararası standartlarda yetişmiş mezunlar kazandırmaktadır.

Öğrencilerin araştırmacı, sorgulayıcı, özgüvenli, özdisiplinli, liderlik becerilerine sahip, sosyal sorumluluk bilincini taşıyan, yaşam boyu öğrenen, analitik düşünen ve uygulayan, takım çalışmasına yatkın, deniz örf, adet ve geleneklerine sahip bireyler olarak yetiştirilmesini hedefleyen Denizcilik Fakültesi’nde, öğretim dili İngilizce olan dört yıllık eğitime ek olarak İngilizce hazırlık eğitimi de verilmektedir. Fakülte bünyesinde Denizcilik İşletmeleri Yönetimi, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü olmak üzere 3 bölümde lisans eğitimi verilmektedir. Ayrıca Lojistik Yönetimi Bölümü de 2011 yılı içinde açılmıştır.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim