• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

"Denizcilik İşletmeleri Yönetimi" kitabı

"Denizcilik İşletmeleri Yönetimi" kitabı
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi öğretim üyeleri ve öğretim görevlileri tarafından kaleme alınan “Denizcilik İşletmeleri Yönetimi” kitabı yayınlandı.

 

 
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi öğretim üyeleri ve öğretim görevlileri tarafından kaleme alınan “Denizcilik İşletmeleri Yönetimi” kitabı yayınlandı.
 
İşletme disiplinindeki hızlı gelişmelerle birlikte ve denizciliğin insanlık tarihinin ulaştığı bilimsel birikimin bütün katkılarının yansıdığı bir alan olması nedeniyle, denizcilikte de ilgili tüm bilimlerin multidisipliner bir yaklaşımla değerlendirildiği bir alanın gerekliliği doğmuştur. Dünya bilim ve eğitim çevrelerinin yirminci yüzyılın ikinci yarısından itibaren uygulamaya koyduğu bu yaklaşımın yansımalarıyla, Türkiye’de de 1982 yılında kurulan Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde bir Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’nun bulunması ve bölümlerinden birinin de Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü olarak açılması karara bağlanmış, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü 1988 yılında eğitime başlamış, Yüksekokul 2009 yılında Denizcilik Fakültesi’ne dönüştürülmüştür.
 
Türkiye’de Denizcilik İşletmeleri Yönetimi eğitiminin yirmi beşinci yılında bu kitap ile dünyada ve Türkiye’de hızla gelişen deniz işletmeciliği alanındaki bilimsel ve eğitsel birikimin ana başlıklarıyla paylaşılabilmesi amaçlanmıştır.
 
Prof. Dr. A. Güldem Cerit, Doç. Dr. D. Ali Deveci ve Doç. Dr. Soner Esmer editörlüğünde yayınlanan kitabı kaleme alan öğretim üyeleri ve öğretim görevlileri şu şekildedir; Prof. Dr. A. Güldem Cerit,, Prof. Dr. Okan Tuna, Doç. Dr. D. Ali Deveci, Doç. Dr. Mustafa Kalkan, Doç. Dr. Soner Esmer, Doç. Dr. İsmail Bilge Çetin, Yrd. Doç. Dr. Serdar Ayan, Yrd. Doç. Dr. Sadık Özlen Başer, , Yrd. Doç. Dr. Nurser Gökdemir Işık, Yrd. Doç. Dr. Gül Denktaş Şakar, Yrd. Doç. Dr. Didem Özer Çaylan, Yrd. Doç. Dr. Nil Kula Değirmenci, Yrd. Doç. Dr. Çimen Karataş Çetir, Yrd. Doç. Dr. Derya Atlay Işık, Yrd. Doç. Dr. Serim Paker, Yrd. Doç. Dr. Seçil Varan, H.İ.Halil Kesiktaş, Gamze Arabelen ve Güven Şengönül.
 
Kitap sırasıyla “Denizcilik İşletmeleri Yönetimi: Sınıflamalar, İşlevler ve Deniz Ulaştırması”, “Deniz Taşımacılığı Ekonomisi”, “Denizcilik Politikaları”, “Uluslararası Deniz Hukuku”, “Deniz Ticareti Hukuku”, “Deniz Sigorta Hukuku”, “Gemi Brokerliğinde İlişki Pazarlaması”, “Çarter İşlemleri”, “Gemi İşletme Yönetimi”, “Liman İşletme Yönetimi”, “Deniz Turizmi”, “Deniz İşletmeciliğinde Finansal Yönetim”, “Gemi Acenteleri ve Forvarder İşletmeleri: İşlevler ve Hizmetler”, “Uluslararası Ticaret ve Deniz Ulaştırması”, “Deniz Ulaştırma Lojistiği”, “Deniz İşletmeciliğinde Finansman Uygulamaları” bölümlerinden oluşuyor. Beta Yayınları’ndan çıkan kitap tüm kitapçılardan ve diğer satış noktalarından temin edilebilir.
 
kitap-kapagi.jpg
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim