• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Denizcilik Müsteşarlığı tarih oluyor

Denizcilik Müsteşarlığı tarih oluyor
Ulaştırma Bakanlığı'nın Yeni Teşkilat Kanunu'nun değişmesi ile birlikte Denizcilik Müsteşarlığı, Bakanlık bünyesinde, Denizcilik'ten Sorumlu Müsteşar Yardımcılığı statüsünde temsil edilecek.

DENİZCİLİK MÜSTEŞARLIĞI TARİH OLUYOR

Ulaştırma Bakanlığı'nın Yeni Teşkilat Kanunu'nun değişmesi ile birlikte, Ulaştırma Bakanlığı'nın ismi Ulaştırma İletişim ve Denizcilik Bakanlığı olarak değişirken, Denizcilik Müsteşarlığı ise Bakanlık bünyesinde, Denizcilik'ten Sorumlu Müsteşar Yardımcılığı statüsünde temsil edilecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Başbakanlık bünyesinde Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı'nın dışında hiç bir müsteşarlık kalmasın" talimatı ile yeniden yapılandırılan Başbakanlık ve Bakanlıklarda piyango Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığına vurdu.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım bizzat kendisinin hazırlattırdığı ve Müsteşar Yardımcısı Talat Yılmaz Başkanlığı'nda bir uzman heyet tarafından kurgulanan yeni Ulaştırma Bakanlığı Teşkilat Kanunu'nda ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.

Yeni Taşkilat Kanunu'na göre Ulaştırma Bakanalığı'nın ismi "Ulaştırma, İletişim ve Denizcilik Bakanlığı" olarak değişirken, Bakanlığa bağlı kuruluşlardan olan "Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı" kapatılarak, Bakanlık bünyesinde Denizcilikten Sorumlu Müsteşar Yardımcılığı statüsünde temsil edilecek.

Aynı Kanun taslağında Denizcilik Müsteşarlığı bünyesinde bulunan Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürlüğü ve Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı statüsüne indirlirken, Sektöre, Denizcilik Genel Müdürlüğü ve Deniz Ulaştıma Genel Müdürlüğü olarak iki Genel Müdürlük tahsis edilecek.

Yeni Teşkilat Kanunu'nun yayınlanması ile birlikte, Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı kadrosunda bulunan, Denizcilik Müsteşarı, Denizcilik Müsteşar Yardımcıları, Deniz Ticareti Genel Müdürü, Deniz Ulaştırma Genel Müdürü ve Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürüi, Ulaştırma, İletişim ve Denizcilik Bakanlığı bünyesinde Müşavir kadrosuna atanacak.

Denizcilik Müsteşarlığı bünyesinde bulunan bölge müdürlükleri ve liman başkanlıkları aynen korunacağı öğrenilirken, ilgili birimlerin dağılımı ise Yeni Teşkilat Kanunu'nun yürürlüğe girmesinden sonra belirlenecek.

KAZANILMIŞ HAKLAR KAYBEDİLMEYECEK

Ulaştırma Bakanlığı Yeni Teşkilat Kanunu'nun yürürlüğe girmesi ile birlikte, Denizcilik Müsteşarlığı bünyesinde çalışan ve deniz kadrosunda bulunan hiç bir personelin, kazanılmış haklarını yok sayılmayacak.

Özellikle, Bölge Müdürlükleri ve Liman Başakanlıklarında çalışan deniz kadrolarında, maaş düşmesi, kadro iptalinin olmayacağı ve kazanılmış personel haklarına dokunulmayacak.

Haber: Recep CANPOLATİstanbul Haber Ajansı (ÖZEL HABER)

www.denizhaber.com.tr

www.istanbulhaber.com

www.aksiyonhaber.com

www.ulasimonline.com

www.turkishmaritime.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim