• BIST 9693.46
  • Altın 2505.209
  • Dolar 32.5793
  • Euro 34.764
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

'Denizcilik Organize Sanayi Bölgesi'

'Denizcilik Organize Sanayi Bölgesi'
Son yıllarda yıldızı iyice parlayan İskenderun'da denizcileri yakından ilgilendiren bir proje daha hayata geçirilecek.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Ak Parti iktidarı her zaman ülkenin kalkınması için çalışmalar yapmakta ve projeler geliştirmektedir" dedi.

Ergin, "İskenderun Denizcilik Organize Sanayi Bölgesi" projesinin tanıtımı dolayısıyla İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda, dünya genelinde ekonomide inanılmaz bir rekabetin yaşandığını söyledi.

Bir ülkenin kalkınmasında yatırımların büyük bir önem arz ettiğini belirten Ergin, "Ülkemizin dünyadaki bu yarışta belli bir konumu elde etmesi için 74 milyon olarak büyük bir sorumluluğumuz var. Bu anlamda herkes üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapmalıdır. Ak Parti iktidarı her zaman ülkenin kalkınması için çalışmalar yapmakta ve projeler geliştirmektedir" diye konuştu.

Ergin, ekonomik kriz yaşanırken bundan en az etkilenen ülkelerin başında Türkiye'nin geldiğine işaret ederek, "Üretime dayalı reel bir ekonomisi ve genç dinamik bir nüfusu, iş gücü rekabet imkanı olduğu için bunlar olabildi. Şu an Türkiye ekonomisi birçok ülke tarafından örnek alınıyor. Bizler bu halkın refah seviyesini yükseltmek için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Yatırımcı firmalara çevre duyarlılığını da korumak şartıyla yardımcı olunması gerektiğini dile getiren Ergin, şöyle devam etti.

"Bu firmalar bu işleri yapıyorlar, ticari endişelerle bu işlere giriyorlar ve önemli ölçüde ellerini taşların altına koyuyorlar. Risk alıyor ve riski üstleniyorlar. Bu işin finansmanı için konsorsiyumlardan imkan sağlıyorlar. Orta ve uzun vadede borç altına, taahhüt altına giriyorlar ve kendi ticari birikimlerine geleceklerini riske ediyorlar. Bizim Hatay ve İskenderun kamuoyu olarak, Türkiye vatandaşı olarak bu tür teşebbüse girmiş firmalara müteşebbislere çevre duyarlılığını da korumak şartıyla yardımcı olmamız gerekiyor. Ne için yardımcı olmamız gerekiyor, o bölgeye kazandıracağı katma değer için, o bölgede üreteceği potansiyel için. Yatırımcıya her zaman destek olmaya hazırız."

"Gerek balıkçılık gerekse çevre duyarlılığı adına endişe beyan eden arkadaşlarıma saygı gösteriyorum" diyen Sadullah Ergin, şunları kaydetti:

"Onların endişelerini de göze alacak şekilde bu projenin tamamlanması gerekiyor. Bu şekilde heyecan veren projelerin bu coğrafyada yapılması, inanın bu bölgede yaşayan insanlar için çok önemli bir getiri ortaya koyacak. Bu anlamda son 10 yılda doğrusu bu bölgede beni heyecanlandıran birkaç proje oldu. Biri İskenderun Limanı'nın özelleştirilmesi ve özelleştirmeyle bölgeye gelecek aktivitedir."

İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak ise İskenderun Körfezi'nin denizcilik anlamında büyük bir gelişme kaydettiğini belirterek, projenin öneminden söz etti.

Projenin hayata geçmesiyle İskenderun'a dünyanın her yerinden gemilerin geleceğine değinen Kavsak, "Burada bakım ve onarım işlemlerini yapacaklardır. Bu da ülke ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Türkiye'de Aliağa bölgesinden başka bu tipte bir tesis bulunmamaktadır" diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim