• BIST 9676.24
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

Denizcilik sektörü teşvik bekliyor

Denizcilik sektörü teşvik bekliyor
TOBB Türkiye Denizcilik Meclisi, devlet teşviklerinin, gemi inşa sanayinin ayakta durabilmesi, tersanelerin yeni işler alarak çalışır durumda olabilmesi için şart olduğunu söyledi.

TOBB Türkiye Denizcilik Meclisi, sektöre sağlanacak devlet teşviklerinin, gemi inşa sanayinin ayakta durabilmesi, tersanelerin yeni işler alarak çalışır durumda olabilmesi ve uluslararası pazarda kalitesiyle bilinen Türk gemilerinin üretilmeye devam edebilmesi için hayati önem taşıdığını belirtti. TOBB Türkiye Denizcilik Meclisi, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete'nin de katılımı ile Meclis Başkanı Erol Yücel'in başkanlığında İstanbul'da TOBB Hizmet Binasında toplandı.

Teşvikler konusunun ele alındığı toplantıda, sektöre sağlanacak devlet teşviklerinin, gemi inşa sanayinin ayakta durabilmesi, tersanelerin yeni işler alarak çalışır durumda olabilmesi ve uluslararası pazarda kalitesiyle bilinen Türk gemilerinin üretilmeye devam edebilmesi için hayati önem taşıdığı ifade edildi.

Toplantıda 5084 sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Hakkındaki Kanun kapsamında, denizcilik sektörünün beklentileri ve sektöre etkilerini içeren çalışma masaya yatırılırken, teşvikler konusunda AB'de teşvik uygulanmadığı kanısının gerçeği yansıtmadığı savunuldu.

Meclis toplantısında, daha önce kurulan “Yatırım ve İş Ortamının İyileştirilmesi-Sorunlar”, “Emisyon Azaltımı-Enerji Verimliliği” ve “Denizcilik Hedef ve Politikaları” isimli alt komitelerin devamına karar verildi.

Sektörle ilgili kanunların revizyon çalışmaları tartışıldı

4922 sayılı Denizde Can ve Mal Koruma Hakkında Kanun üzerindeki çalışmaları da tartışan meclis üyeleri, cezaların çokluğu ve yüksekliği, Türk bayraklı gemilere uluslararası sularda kesilen cezaların Türkiye'de de ayrıca uygulanması, sahil güvenliğe ceza kesme yetkisinin verilmesi gibi sektörde sıkıntı yaratabilecek hususlardan duydukları endişeleri dile getirdi. Meclis, söz konusu düzenlemeler üzerinde sektör ile çalışılması gerekliliğini vurguladı.

Öte yandan sektör temsilcileri, 2821 sayılı Sendikalar Kanununda yapılacak revizyon ile sahadaki uygulamaları aksatacak ve bürokrasi yaratacak uygulamaların ortaya çıkacağını öne sürerek, konunun yeniden tartışılmasını istedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim