• BIST 9105.77
  • Altın 2325.525
  • Dolar 32.3798
  • Euro 35.0195
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Denizcilik ve lojistik sektörü Aliağa'da bugün buluşuyor

Denizcilik ve lojistik sektörü Aliağa'da bugün buluşuyor
Yılda 40 milyon tonun üzerinde yükleme ve boşaltmanın yapıldığı Aliağa’da ‘3. Uluslar arası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi’bugün başlıyor.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Uluslararası Taşımacılık ve Hizmet Üretenler Derneği (UTİKAD), Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM), Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ve TOBB UND’nin desteğiyle gerçekleşecek olan Aliağa’da ‘3. Uluslar arası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi’nde  ulusal ve uluslararası pazarda liman endüstrisinin nasıl geliştirileceğine dair yeni stratejiler ve teknolojiler gözler önüne serilecek.

ÜÇ GÜN SÜRECEK

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, 21-22-23 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek zirvede, Türkiye'de liman hizmetlerinin daha iyi verilebilmesi ve rekabet ortamının sağlanabilmesi için öneriler, Aliağa hinterland analizi ve potansiyel ticaret ve yatırım fırsatları, uluslararası ulaştırma koridorları, limanlar, Türk boğazları ve Aliağa başta olmak üzere Türkiye’de yatırım iklimi ve fırsatları public private partnership (PPP) (kamu özel sektör ortaklığı), liman otoritesi yaklaşımı ve Türkiye uygulamaları, lojistik depolarda ve limanlarda emniyet, güvenlik ve çevre düzenlemeleri ve uygulamaları gibi konuların da ayrıntılı bir şekilde aktarılacağını ifade etti.

 HEDEF TİCARİ BAĞLAR KURMAK

Liman yönetimi ve lojistik konularına geniş bir perspektifle ulusal ve uluslararası boyutta dikkat çekmek istediklerini dile getiren Saka, “Uluslararası düzeydeki organizasyonların bölgelerin ve sektörlerin gelişimine katkısı çok büyük. Aliağa’nın daha planlı gelişmesi ve kentin uluslararası bilinirliğinin artması için daha önce 1. ve 2. Uluslararası Demir Çelik Zirveleri ile 1. Aliağa Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesini gerçekleştirdik. Bu zirvelerde firmalar arasında ikili görüşmeler yapılmasını sağladık. Bu zirvede de ikili görüşmeler sonucunda ticari bağlantıların sağlanmasını hedefliyoruz” dedi.

Türkiye ve dünyadaki sektör dinamiklerini Aliağa’da buluşturacak zirve 21 Ekim Çarşamba sabah 09.30’da Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Sosyal Kompleks Tesisleri’nde start alacak.

aliaga-009-001.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim