• BIST 9679.8
  • Altın 2487.785
  • Dolar 32.4252
  • Euro 34.4243
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C

Denizcilikte kredi olanağı masaya yatırıldı

Denizcilikte kredi olanağı masaya yatırıldı
Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü tarafından "Denizcilik Sektörü için Finans Olanakları ve Kredi Kıstasları Semineri" İMEAK Deniz Ticaret Odası Genel Merkezi’nde düzenlendi.

‘Ulaştırma Ticareti Genel Müdürlüğü Denizcilik Sektörü İçin Finans Olanakları ve Kredi Kıstasları Semineri’, 3 Mart 2014 tarihinde İMEAK Deniz Ticaret Odası Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi. Seminerde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Murat Harun Baştürk sunum yaptı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Murat Harun Baştürk, denizcilik sektöründe finans olanakları ve kredi kıstasları konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Kredi veren kuruluşlar hakkında bilgi veren Baştürk, Kalkınma Ajansı’nın en çok hibeler yoluyla kredi kullandırdığını söyledi. Kalkınma Ajansı’nın 500 bin TL-1 milyon TL’ye kadar hibe verdiğini belirten Baştürk, ancak destek alacak projenin o bölgeye büyük yardım sağlayacak kapasitede bir proje olması gerektiğinin altını çizdi. Herkesin kalkınma ajanslarına hibe için başvurabileceğini söyleyen Baştürk, öncelikle kurumsallaşma şartının arandığını kaydetti. Kalkınma ajanslarından destek alamayan projelerin başka yerlerden destek alabildiğini hatırlatan Baştürk, kalkınma ajanslarının çalışma yönteminin AB’nin çalışma yöntemiyle benzeştiğini belirtti. Baştürk, Eximbank destekleri hakkında ve destekleri alabilmek için Eximbank tarafından aranan şartlar hakkında da bilgiler verdi.

8 YILDA 5 MİLYAR DOLAR DAĞILTILDI

Kredi veren tüm kuruluşlar dikkate alındığında son 8 yılda 5 milyar dolar dağıtıldığı bilgisini veren Baştürk, yıllık 800 milyon dolarlık bir rakamın sözkonusu olduğunu belirterek, özel sektöre tamamen açık bir yapıyla karşı karşıya olunduğunu ifade etti.

Kredi konusunda Basel kriterlerinin, denizcilik de dahil olmak üzere tüm firmaları ilgilendirdiğini belirten Baştürk, Basel kriterlerinin pek çok kriteri firmalardan istediğini ifade etti. Baştürk, denizcilik sektöründe finans ve kredi desteği sağlayan yabancı kuruluşlar hakkında da bilgiler verdi.

harun2.jpg

harun3.jpg

harun4.jpg

ULAŞIM ONLİNE - SİNAN SAYGI

www.ulasimonline.com
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim