• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

“Denizciye var da nakliyeciye yok mu?”

“Denizciye var da nakliyeciye yok mu?”
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Mersin Yönetim Kurulu üyesi Ercan Arslan, denizcilik sektörüne vaat edilen teşviklerin nakliye sektörü için de gündeme gelmesini istedi.

Binlerce insana iş ve aş sağlayan nakliye sektörü, denizcilik sektörüne vaat edilen teşviğin kendilerine de verilmesini istiyor.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Mersin Yönetim Kurulu üyesi Ercan Arslan, denizcilik sektörüne vaat edilen teşviklerin nakliye sektörü için de gündeme gelmesini için yetkililere çağrı yaptı.

“DEV BİR FABRİKAYIZ”

İhracat ile beslenen bir ülke olan Türkiye ihracatının yüzde 52’sine yakınını karayolu nakliyecilerinin sırtladığını söyleyen Arslan, Türkiye’ye turizmden sonra yılda 13 milyar dolar direk kazanç sağladıklarını belirtti.

“Nakliye sektörü olarak; ülke genelinde 50-55 bin araç filomuz, 3 bine yakın nakliye firmamız, 300 bine yakın doğrudan olmak üzere toplamda 500 bine yakın insana iş ve aş sağlayan dev bir fabrikayız. Biz bu yükü taşımadığımızda ne olur, yetkililer bir düşünsün. Bu yükü daha rahat taşımamız için bize destek verilmesi gerekirken sadece denizciliğin desteklenmesi çok yanlış olur.

“SEKTÖR GERİYE GİDİYOR”

Öncelikle vergi sistemi ve mazot fiyatları ile ilgili bir düzenleme yapılması gerekiyor. İhracat taşımalarının yüzde 100’ü maliyete gitmekte, ithalat taşıması yapıldığında para kazanılmaktadır. Bunun en büyük nedeni maliyetlerin yüksek olmasıdır. Örneğin bugün Türk nakliye sektörü dünyanın en pahalı yakıtını kullanarak, rakipleri ile rekabet etmektedir. Adeta elimizi, kolumuzu bağlayıp bizi ringe atıp bir de galip çıkmamız bekleniyor. Biz bu şartlarda riske zar atıyoruz. Maalesef nakliye sektörü hiçbir destek almıyor. Bu nedenle sektör geriye gidiyor” diye konuştu.

“BELGE FİYATLARI DÜŞÜRÜLMELİ”

Öte yandan TIR karnesi fiyatları ile ilgili de düzenleme gerektiğinin altını çizen UND Mersin Yönetim Kurulu üyesi Ercan Arslan, bu konuyla ilgili açtıkları davaların da devam ettiğini söyledi.  Ayrıca geçiş belgesi fiyatları ile ilgili de Ulaştırma Bakanlığı’na dava açtıklarını anımsatan Arslan, “Artık sineğin kanadından yağ çıkarmaya çalışıyoruz. Dünyada karşılığı olmayan bir masraf ile karşılaşıyoruz. Rakiplerimiz bu evraklar için 50 lira verirken biz 100 lira veriyor, üstüne bir de vergiler ve dünyanın ne pahalı mazotunu kullanıyoruz. Belge fiyatları düşürülmeli. Sektörü güçlendirmek gerekirken, sürekli önümüze engel çıkarılıyor” dedi.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim