• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Denizde büyük uyuşturucu operasyonu

Denizde büyük uyuşturucu operasyonu
Kolombiya Donanması Liberya bandıralı dökme yük gemisi 'Ping May'de bulunan 39.8 kilogramlık kokaine el koyarken, İngiliz Donanmasına ait savaş gemisi HMS Argyll Karayiplerde 600 kilo kokainle yakalandı.

Kolombiya Donanması Liberya bandıralı dökme yük gemisi 'Ping May'de bulunan 39.8 kilogramlık kokaine el koydu. Santa Marta Sahil Güvenlik ve CTI personeli Magdenala Swamp bölgesinde demirlenen geminin denetimini üstlendi. Geminin zincir dolabında iki çanta ile birlikte 40 paket uyuşturucu bulundu. CTI Magdalena personeli de 39.8 kilogram kokain hidroklorid bulduklarını onayladı. 

2010 yapımı dökme yük gemisi 'Ping May' Hollanda Rotterdam Limanına doğru seyir alıyordu.  Üstelik aynı olay daha önce de yaşandı. Ping May alkaloid ile yakalanan 15. yabancı yük gemisi olma özelliği taşıyor. Şu ana dek donanma Kolombiya Karayipler'de 28 tondan fazla kokain ele geçirildi. 

Savaş gemisinde kokain

İngiliz Donanmasına ait savaş gemisi HMS Argyll 12 saatlik kovalamacanın ardından Karayiplerde 600 kilo kokainle yakalandı. 

Deniz karakol uçağı tarafından tespit edilen ve şüpheli hareketler segileyen HMS Argyll 600 kilo kokainle birlikte ele geçirildi. 

ABD Sahil Güvenlik'ten ve Kraliyet Donanması'ndan gelen denizciler gemide paketlenmiş halde toplam 600 kilo kokain buldu.

Narkotik ekipleri tarafından ele geçirilen 18 paket kokain ABD Sahil Güvenlik'e ait bir gemiye yüklenerek Amerika'ya gönderildi. 

Peru Limanı’nda kokain operasyonu

Öte yandan  Peru'nun Trujillo limanı yakınında polisin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda kömür kolileri içine gizlenmiş halde 3.3 ton kokain ele geçirildi. Perulu yetkililer 3.3 ton kokainin bu yıl içinde ele geçirilen en büyük miktar olduğunu belirtti. Kaçakçıların kokaini Belçika ve İspanya'ya götürmeyi planladıkları ileri sürüldü. Peru Narkotik Şubesi Polis Şefi Vincente Romero basına yaptığı açıklamada, uyuşturucunun ABD Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi ile telefon dinlemelerini de kapsayan 6 haftalık ortak operasyon sonucu ele geçirildiğini söyledi.

Uyuşturucunun kırsal bölgedeki bir evde bulunduğunu kaydeden Romero, iki Meksikalı ve beş Perulunun gözaltına alındığını belirtti. Romero, kokain kaçakçılığının arkasında Meksikalı bir uyuşturucu kartelinin olduğuna inanıldığını ifade etti. Son yıllarda kokain üretiminde büyük artış görülen Peru'nun, Kolombiya'yı bile geride bırakarak 2012'den beri bu alanda bir numaraya yerleştiği belirtiliyor.

http://www.ulastirma.com.tr/

3.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim