• BIST 9524.59
  • Altın 2511.012
  • Dolar 32.6136
  • Euro 34.4311
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Denizde devremülk sistemine büyük ilgi

Denizde devremülk sistemine büyük ilgi
Denizde devremülk uygulamasını başlatan Quattro, teknede 5 yıldızlı otel konforu yaşatıyor. Tekneler 5 yıl boyunca 1 hafta kiralanabilirken, fiyat ise 40 ile 150 bin Euro arasında değişiyor.

Denizde devremülk sistemine büyük ilgi

Tekne fiyatlarının 300 bin TL’den başladığjı günümüzde sektördeki boşluğu görerek denizde devremülk sistemini başlatan Quattro firması, müşterilerine teknelerinde 5 yıldızlı otel konforu sunuyor. Beş yıllık sürelerle birer hafta için devremülk olarak kiralanabilen teknelerde kiralama bedelleri, teknenin büyüklüğüne ve kapasitesine göre değişiyor. 40 bin ile 150 bin Euro arasında değişen devremülk için şimdilik 3 tekne bulunmasına rağmen firma sayıyı yıl sonuna kadar 4’e çıkarmayı hedefliyor. Devremülkün yanı sıra günlük ve haftalık olarak da kiralanabilen teknelerin günlük kiralama bedelleri ise bin 750 Euro ile 6 bin 500 Euro arasında değişiyor.

Bizi tanıyan tekneden vazgeçiyor

Yaklaşık 3 yıldır tekne işiyle uğraştıklarını ifade eden Quattro Yatçılık’ın sahibi Sedat Aktaş, denizde devremülk fikrinin gelişimini şöyle anlatıyor:

“Tekneleri kiraladığımız dönemde bir müşterimiz bizi bu noktaya getirdi. Müşterimizin ‘Ben tekne almak istiyorum ama sizi tanıdıktan sonra vazgeçtim. Çünkü senede 15-20 gün tatil yapıyorum. Bu nedenle her sene sizin teknenizi kiralamak istiyorum’ demesi üzerine devremülk uygulamasını biz de denizde yaptık.” Teknelerin Göcek koylarına demir attığını belirten Aktaş, misafirlerini havaalanında özel araçlarla karşılayarak tekneye kadar getirdiklerini, ayrılacakları zaman da havaalanına transferini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Aktaş “İki günde bir çarşaflar değişir. Aşçılarmız iyi birer gurmedir. Bunu yanı sıra teknelerimizde dalıştan, su altı sporundan; su kayağı, bananaya kadar her şey ücretsiz yemek haricinde. Yemek için de müşteriler tekne koylara hareket etmeden önce marketlere götürülüyor. Kişiler alışverişlerini yaptıktan sonra aşçılarımız yemekleri servise hazırlıyor” diye konuştu.

Quattro 1’de 5 aile kalabiliyor

2 teknelerinin full çalıştığını ifade eden Aktaş, tekne sayılarını da bu sene sonunda 4, ilerleyen dönemlerde ise 10’a çıkarmak istediklerini söyledi. Bugün bir teknenin minimum fiyatının 300 bin Euro olduğunu belirten Aktaş, tekne sahibi olmanın genel giderleri fazla olduğu için insanların denizde devremülke sıcak baktıklarını söyledi. 3 tekneleri olduğunu kaydeden Aktaş, 18 metrelik North teknelerinde 3 ailenin, 25 metrelik Quattro 2’de 4 ailenin, 35 metrelik Quattro 1’de ise 5 ailenin kalabileceğini söyledi. Aktaş, North’un fiyatının 40 bin Euro olduğunu söyledi. Başlangıç ve yüksek sezon için fiyat aralığı olabildiğinin altını çizen Aktaş, Quattro 2’nin 75 bin Euro ile 100 bin Euro arasında, Quattro 1’in ise 100 bin Euro ile 150 bin Euro arasında değiştiğini kaydetti.

Özal’ın teknesini turizme kazandırdı

QUATTRO 1’in bir İtalyan teknesi olduğunu ifade eden Aktaş, Quattro 2’nin ise Turgut Özal için yapılmış bir tekne olduğunu belirtti. Bu teknenin Türkiye’deki jakuzili ilk teknelerden olduğunu kaydeden Aktaş “Tekne Turgut Özal için yapılmaya başlanmış ama maalesef rahmetli Özal yetişememiş o tekneye. Ben aldım tekneyi” dedi. Aktaş, 2011 sonunda alacakları 4. tekne için ise Hırvatistan’da araştırma yaptıklarını söyledi.

Gelemezseniz paranız yanmıyor

Devremülk sisteminde olası gelememe durumunda önceden bildirilmesi durumunda kişilerin hakkının yanmadığını söyleyen Aktaş “Oldu bir düğün cenaze oldu müşteri gelemiyor. Bu durumda aldığımız paranın yüzde 80’ini müşteriye veriyoruz” diye konuştu. Çok ünlü sanatçılara, bakanlara ve milletvekillerine hizmet verdiklerini anlatan Aktaş, yurt dışından ise Almanya’dan, Hollanda’dan, ABD’den, Dubai’den ve dünyanın bir çok ülkesinden talepler geldiğini kaydetti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim