• BIST 9524.59
  • Altın 2492.323
  • Dolar 32.5526
  • Euro 34.6859
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Denizdeki vergi dünya standartlarının üzerinde

Denizdeki vergi dünya standartlarının üzerinde
TUSKON Başkanı Meral, iş dünyasına ilave vergi getirilmemesini istedi ve "Deniz taşımacılığında uygulanan vergiler dünya standartlarının üzerinde olması nedeniyle gemilerimizin büyük bir kısmı yabancı bayrakla taşımacılık yapıyor" dedi.

Türkiye İş adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten istihdam sağlayan, ihracatta çok büyük ataklar yapan iş dünyası üzerine ilave vergi yükleri getirmemelerini istediklerini belirterek, "Zaten çok büyük bir mücadele veren iş dünyasının rekabet gücünün muhafazasına yardımcı olmalarını arz ettik. Bu konuda güzel müjdeler verdiler" dedi.

Ritz Carlton Otel'deki TUSKON yönetim kurulu toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Meral, toplantıya katılan Bakan Şimşek'in küresel ekonomi ve ülke ekonomisinin son durumuyla alakalı çok faydalı ve kapsamlı bir sunum yaptığını belirterek, TUSKON'a bağlı iş damlarının da çeşitli konulardaki sorun, beklenti ve tespitlerini kendisine aktardığını söyledi.

-"Kamu maliyesinde bazı sıkılaşmalara gidilmesinden iş dünyası olarak endişe ediyoruz"-

Meral, dünyadaki çalkantıların yüksek olduğu bir dönemde Türkiye ekonomisinin çok titiz bir şekilde planlandığını bildiklerini ifade ederek,

"Önümüzdeki dönemde bunun kamu maliyesinde bazı sıkılaşmalara gidilmesinden iş dünyası olarak endişe ediyoruz. Bu konuda Sayın Maliye Bakanımıza istihdam sağlayan, ihracatta çok büyük ataklar yapan iş dünyası üzerine ilave vergi yükleri getirmemelerini ve zaten çok büyük bir mücadele veren iş dünyasının rekabet gücünün muhafazasına yardımcı olmalarını arz ettik. Bu konuda güzel müjdeler verdiler" diye konuştu.

Meral, Bakan Şimşek'e, konfeksiyonda tasarımların Ar-Ge kapsamına alınmamasının, Türkiye gibi tekstilin çok önemli olduğu bir ülkede bir eksiklik olarak görüldüğünü aktardıklarını söyleyerek, "Tekstil yatırımlarındaki teşviklerle ilgili eksikleri aktardık" dedi.

Türkiye'de yeni teşvik sisteminin yatırımları da heyecanlandırdığını vurgulayan Meral, "Ancak bir çok ilde Osb'lerde yer bulunmadığı dile getirildi. Deniz taşımacılığında uygulanan vergilerin dünya standartlarının üzerinde olması nedeniyle gemilerimizin büyük bir kısmı yabancı bayraklarla taşımacılık yapıyor. Bu konuyu arz ettik. Kayıtdışı ve haksız rekabetin engellemesi yönünde Sayın Bakanımızın çok ciddi uygulamaları var. Bu gayret ve çabalarının devamını istirham etik" bilgisini de verdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim