• BIST 9149.89
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Denizden kazandığını yine denize yatırdı

Denizden kazandığını yine denize yatırdı
İstanbul'da 27 yıl yat kaptanlığı yaptıktan sonra emekli olan Necati Yılmaz, tüm birikimini satarak Kastamonu'daki köyüne tersane kurdu.

İstanbul'da 27 yıl yat kaptanlığı yaptıktan sonra emekli olan Necati Yılmaz, tüm birikimini satarak Kastamonu'daki köyüne tersane kurdu

Cide ilçesi Kalafat köyü mevkisinde bin 150 metre kapalı ve 18 dekar açık alanda faaliyet gösteren Aybot tersanesi, tersane sahibi Necati Yılmaz'ın ömrü boyunca oluşturduğu birikimlerinin sonucu olarak ortaya çıktı.

İstanbul'da 27 yıl yat kaptanlığı yaptıktan sonra emekli olan Yılmaz, yatırım için tüm birikimini satarak, köyüne bölgenin en büyük tersanelerinden birini kurdu.

Yılmaz, 2004 yılında emekli olduktan sonra, memleketi Cide'ye döndüğünü belirterek, köyünde iş imkanı oluşturmak amacıyla tersane kurmaya karar verdiğini söyledi.

Yılmaz, ömrü boyunca çalışarak elde ettiği İstanbul'daki 9 dairesini ve arsasını satıp, üstüne bir miktar para koyarak, 2005 yılında 1 milyon 200 bin liraya tersaneyi kurduğunu anlattı.

-İlk sipariş için 8 ay bekledi-

Tersane kurulduktan sonra ilk sipariş için 8 ay beklemek zorunda kaldıklarını, daha sonra ise ekonomik krize girdiğini vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Burayı 3,5 ayda bitirerek, aşağı yukarı bu hale koyduk. Elinizdekini, sıfır noktasına kadar getirip böyle bir iş yeri kurmak, çok büyük bir risk. Bir çok insan 'deli cesareti var' dedi. Bunu ben Marmaris'te yapmış olsaydım. O bölgede daha da iyi olurdu. Ama 'köyümüz' dedik. 'Köyümüze böyle bir şey kuralım daha iyi olur, iş imkanı yaratırız' dedik.

İşe geçici olarak bakmadık. Alan, tersane ve kapasite olarak, arıtma tesisinden tutun, bütün yangın söndürme tüplerine kadar bu bölgede, böyle bir yer yok. Yaptığımız tekneleri görenler de, telefonla arayarak bilgi alıp, sipariş veriyorlar."

Tersanenin potansiyelinin her geçen gün arttığını, bir tekne ya da yat yaptıranın bir daha geldiğini kaydeden Yılmaz, en son 20 gün önce 24 metre boyundaki yatı Kuşadası'na indirdiklerini belirtti.

Yılmaz, Karadeniz bölgesinde polyester tekne üretiminin de sadece kendi tersanesinde yapıldığını aktararak, tersanenin çalışma kapasitesinin gün geçtikçe iyiye gittiğini sözlerine ekledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim