• BIST 9524.59
  • Altın 2492.245
  • Dolar 32.5542
  • Euro 34.6939
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Denize düşen helikopterde ilginç şüphe

Denize düşen helikopterde ilginç şüphe
Beykoz'da düşen helikopterin pilotu Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Özdemir, kazayla ilgili soruşturmada kritik bilgiler verdi.

Denize düşen helikopterde ilginç şüphe

İstanbul Beykoz'da polise ait keşif ve gözetleme helikopterinin Boğaz'a düşmesinin ardından başlatılan soruşturmada 'sabotaj' şüpheleri artmaya başladı. 20 Mayıs'ta helikopteri Boğaz'a indirerek büyük bir faciayı önleyen pilot İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Özdemir'in ifadeleri de söz konusu iddiaları güçlendirdi. Alınan bilgilere göre Emniyet Genel Müdürlüğü'nün başlattığı soruşturma kapsamında olayı anlatan Özdemir, önce motorda ardından pervanede dalgalanma yaşandığını, bunun üzerine acil iniş yapmak zorunda kaldıklarını söyledi. Bu durum elektromanyetik bir müdahale ile helikopterin düşürülmüş olma ihtimalini gündeme getirdi. Olaydan sonra tek parça halinde Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı'nın Gölbaşı'ndaki hangarlarında incelemeye alınan helikopterin 1999'da revizyona girdiği ve neredeyse tüm parçalarının yenilendiği belirlendi.

Pilot İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Özdemir, kazadan yaralı olarak kurtulmuştu. Bilgi İşlem Şube Müdürü Ragıp Ali Bilgen ve 9 yaşındaki oğlu Deniz Bilgen, Pilot Başkomiser Murat Güçlü ile THY Uçuş Akademisi 2. pilot adayı Mehmet Oray Sarıçay ise hayatını kaybetmişti. Kazanın ardından Emniyet, geniş çapta soruşturma başlattı. Kazayla ilgili başlatılan soruşturmada helikopterin 1999 yılında revizyona girdiği ve neredeyse tüm parçalarının yenilendiği anlaşıldı. Helikopterin parçalarının da uçuş sürelerine göre yenilendiği belirlendi. Fransız yapımı 318C Allauette tipi helikopteri incelemek amacıyla Havacılık Daire Başkanlığı'nda kaza kırım ekibi oluşturuldu. Kaza kırım ekibine yurtdışından getirilen uzman bir ekip de dahil edildi. Helikopter pilotu Kemal Özdemir'in, ifadesinde, uçuş sırasında önce motorda dalgalanmalar hissettiğini söylüyor. Ardından pervanede de dalgalanmalar yaşanıyor. Bu nedenle acil iniş yapılıyor.

ELEKTROMANYETİK DALGA HELİKOPTERİ DÜŞÜRÜR

Tüm parçaları uçuş süresine göre yenilenen helikopterin motor ve pervanesinde meydana gelen dalgalanmaların dışarıdan elektromanyetik bir müdahale ile gerçekleştirilmiş olma ihtimali üzerinde duruluyor. Kaza ile ilgili soruşturma şimdi sabotaj iddiaları üzerine yoğunlaştı. Soruşturmada helikoptere dışarıdan elektromanyetik müdahale olup olmadığının araştırıldığı bildirildi. ODTÜ Havacılık Mühendisliği Öğretim üyesi Prof. Dr. Nafiz Alemdaroğlu, helikopter gibi bir hava aracının dışarıdan bir etki ile düşürülmesinin mümkün olduğunu söyledi. Alemdaroğlu, "Elektronik karıştırma ile böyle bir şey mümkün. Buna Elektronik Harp adı veriliyor. Bu konu bütün dünyanın üzerinde çalıştığı sıcak bir konudur." ifadelerini kullandı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim