• BIST 9546.08
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

"Denizi Hissetmek İçin Görmek Gerekmez"

"Denizi Hissetmek İçin Görmek Gerekmez"
Denizciler Dayanışma Derneği tarafından sosyal sorumluluk projeleri kapsamında görme engelliler için 29 Kasım Cumartesi günü Moda Sahili’nde bir etkinlik düzenlendi.

Denizciler Dayanışma Derneği ve Görme Engelliler Derneği’nin koordineli çalışmasıyla görme engelli vatandaşlar denizle buluştu. DDD'nin kurduğu gönüllülerden oluşan DAK/SAR'ın kurtarma botları ile denizi hissetmek isteyen görme engelli vatandaşların talepleri doğrultusunda 10 kişi denizle buluşturuldu. Denizde Arama Kurtarma’nın kurtarma ve destek botlarıyla yapılan yakın mesafedeki seyir sırasında denizin rüzgarını ve kokusunu hisseden görme engelli vatandaşlar bunu yaşamanın heyecan verici olduğunu söylediler.

Gönüllülerden oluşan DAK/SAR’ın denetim kurulu üyesi Murat Kaya yaptığı açıklamada “Görme Engeliler Derneği tarafından bizlere böyle bir talep geldi. Bunu hemen değerlendirmeye aldık. Gerekli emniyeti sağladıktan sonra arkadaşlarımızın denizi anlamasını ve hissetmesini sağlamak için harekete geçtik” dedi.

"Denizi hissetmek için görmek gerekmez"

Toplamda 10 kişi, ikişer kişilik gruplar halinde botlarla Moda ve Fenerbahçe Burnu arasında DAK/SAR gönüllülerinin refakatinde tur attı. Görme engelli vatandaşlar, "Botun alçalıp sıçramasıyla yaşadıkları adrenalinin çok hoşlarına gittiğini belirttiler. Duygularını öğrenmek istediğimiz görme engelli Ünal Açıkgöz şunları söyledi: “Daha önce yaşamadığım bir duyguydu. Daha önce şehir hatları vapurlarıyla çok seyahat ettik, ama bu hakikaten çok farklı bir şeydi. Resmen ayaklarımın altından kayan dalgayı hissettiğimi söyleyebilirim. Dalgadan dalgaya atlamak çok zevkli, heyecanlı bir duyguydu”.  Denizi hissetmek için görmenin tek seçenek olmadığını belirten görme engelliler, kendilerine bu duyguları yaşamalarında yardımcı oldukları için DAK/SAR gönüllülerine ve dernek yöneticilerine teşekkür ettiler.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim