• BIST 9481.2
  • Altın 2495.998
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.7838
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Denizi olmayan şehirde kaptan yetiştirdi

Denizi olmayan şehirde kaptan yetiştirdi
Denizcilik Eğitim Konseyi (DEK)'nin bu yılki toplantısına Gaziantep Zirve Üniversitesi ev sahipliği yapacak.

Denizi olmayan şehirde kaptan yetiştirdi

Denizcilik Eğitim Konseyi (DEK)'nin bu yılki toplantısına Gaziantep Zirve Üniversitesi ev sahipliği yapacak. Bu yıl 7'ncisi düzenlenecek toplantıda, denizcilik eğitiminde verimliliğin artırılması ve rekabet üstünlüğünün sağlanmasına yönelik çalışmalar yapılacak.

Denizcilik alanlarında faaliyet gösteren 12 Üniversite, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası (GEMİMO) ve Denizcilik Meslek Yüksek Okulu temsilcilerinin katılacağı toplantı 20 Ocak'ta gerçekleştirilecek.

Toplantı çerçevesinde, Türkiye'deki fakülte ve meslek yüksek okullarında verilmekte olan denizcilik eğitimi çeşitli boyutları ile ele alınacak. Denizcilik eğitiminin geliştirilmesi, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) kurallarının takibi ve uyumu, denizcilik hukuku gibi konularda kararların alınması ve sonrasında uygulamaya geçilmesine değinilecek. Bunun yanı sıra değişen dinamik çevre şartlarında denizcilik eğitiminde etkinlik ile verimliliğin artırılması ve rekabet üstünlüğünün sağlanmasına yönelik çalışmalar yapılacak.

FIRAT NEHRİNDE TEKNE TURU YAPILACAK

Zirve Üniversitesi ev sahipliğinde, Türkiye'deki denizcilik eğitiminin ileri gelenlerinin ve sektör temsilcilerini bir araya getirecek olan bu toplantı, 21 Ocak'ta Fırat Nehri'nde tekne turuyla devam edecek. Toplantı hakkında konuşan Zirve Üniversitesi Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Taşdemir, Denizcilik Eğitim Konseyi toplantısına ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını söyledi.

Toplantının verimli geçeceğine inandıklarını kaydeden Rektör Prof. Dr. Adnan Kısa da denizi olmayan şehirde denizcilik bölümlerinin olması ve bölüm konsey toplantısına da Gaziantep'in ev sahibi olmasının önemli olduğunu vurguladı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim