• BIST 9714.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Denizkızı'na IMO ve NI'dan tam destek

Denizkızı'na IMO ve NI'dan tam destek
Denizcilik Öğrencileri Derneği, Piri Reis Üniversitesi ve Plymouth Üniversitesi tarafından yapılacak olan Uluslararası Denizkızı Kongresi'ne IMO ve NI'dan destek geldi

2. Uluslararası Denizkızı Kongresi’nin İngiltere’de bulunan Plymouth Üniversitesinde yapılmasının kararlaştırmasının ardından taraflar ilk resmi ziyaretini, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) ve dünya üzerinde 37.000 denizciyi çatısı altında barındıran Nautıcal Institute (NI’ne gerçekleştirdi.

Piri Reis Üniversitesi Rektorü Prof. Dr. Osman Kamil Sağ, Plymouth Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Andrew Eccleston, ve Denizci Öğrenciler Derneği kurucularından Başar Beyazoğlu tarafından yapılan ziyarette IMO Genel Sekreter Yardımcısı Andy Winbow, IMO Denizcilik Eğitimi Başkanı Milhar Fuazudeen, IMO Asya-Pasifik Teknik Komite Başkanı Bekir Sıtkı Ustaoğlu, IMO Operasyon ve İnsan Faktörü Bölümü Başkan yardımcısı Ashok Mahapatra ve Nautical Institute Eğitim ve Kalite sorumlusu Capt. Steven Gosling ile 2. Uluslarası Denizkızı Kongresinin bilimsel içeriği ve Dünya Denizcilik Öğrencileri Birliği’nin kurulması ile alakalı fikir alışverişi ve çeşitli resmi temaslarda bulunuldu.

Yapılan görüşmeler sonucunda IMO tarafından Dünya Denizcilik Öğrencileri Birliği kurulum sürecinde ve 2. Uluslararası Denizkızı Kongresi’nin bilimsel içeriği açısından resmi destek verileceği ve kongreye en üst düzeyde katılım yapılacağı konusunda çok önemli gelişmeler yaşandı. IMO Eğitim Komitesi Başkanı Fuazudeen, online eğitimin, geleceğin eğitim sistemi olduğu ve bu konuda IMO tarafından STCW’de yapılacak ilk değişikliğin bu yönde yapılacağı belirtildi. Bu doğrultuda 2. Uluslararası Denizkızı Kongresi’nin bilimsel faaliyetlerinin arasında Online Eğitimin (E-Learning) konu başlıklarının arasında yer almasına karar verildi.

IMO Genel Sekreter Yardımdısı Andrew Wınbow; Dünya çapındaki öğrencilerin beraber olmasının çok önemli gelişme olduğunu ve iş hayatına atılmadan önce aynı öatı altında bulunmasının IMO tarafından her zaman destek bulacağını belirtti, Buna ek olarak IMO’nun bilimsel açıdan resmi olarak destek vermesinin mümkün olduğunu ve bu konuda çalışmaların ivedilikle başlatılacağını belirttiler.

Nautıcal Instıtute Eğitim ve Kalite Menajeri Steven Gosling ise “Generation Y” (Genç Nesil) projesi kapsamında tecrübeli zabitlerin genç zabiltlere tecrübelerinin aktarılması konusunda bu projenin çok uygun olduğunu ve 40 yaş altı denizcilier ve 40 yaş üzeri denizciler arasında bilgi paylaşımın çok daha verimli hale getirilmesinin gerektiğini belirttiler. Ayrıca Genç denizcilerin tecrübeleri denizciler ile yapacağı ortak akıl toplantılarının Dünya denizciğini çok daha ileriye götüreceğini bildirdi.

Ayrıca IMO Genel Sekreteri Koji Sekimizu ilede yakın bir zamanda bu konu ile ilgili bir görüşme yapılacağı organizasyon ekibi tarafından bildirildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim