• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Denizsiz şehirde katamaran inşa etti

Denizsiz şehirde katamaran inşa etti
Çorum'da hidrolik makine ve vinç imalatı yapan Hakan Özakıncı, Samsunlu balıkçıların talebi üzerine 14 metre uzunluğunda katamaran imal etti.

 

 
Çorum'da hidrolik makine ve vinç imalatı yapan Hakan Özakıncı, Samsunlu balıkçıların talebi üzerine 14 metre uzunluğunda katamaran imal etti. 
 
Sanayi sitesinde hidrolik makine ve vinç imalatı yapan Hüsamettin Özakıncı ile oğlu Hakan Özakıncı, yaklaşık 3 yıl önce balıkçı tekneleri ve gemiler için vinç üretimine başladı. 
 
Samsun'daki bir balıkçı firması tarafından gemi üzerine vinç siparişi alan Özakıncı ailesi, istenilen ürünü kısa bir süre içerisinde imal ederek teslimini gerçekleştirdi. Üretilen vinçten memnun kalan ilgili firmanın yetkilileri, Hüsamettin Özakıncı ve oğluna bu defa bir katamaran yapmaları yönünde teklif götürdü.
 
"Denizi olmayan kentimizde gemi yapmanın heyecanını yaşadık"
 
Hakan Özakıncı, gazetecilere yaptığı açıklamada, katamaran üretme teklifini kısa süren bir araştırma sonucunda kabul ettiklerini ve üretim çalışmalarına aynı hızla başladıklarını söyledi.
 
Çorum'da ilk kez gemi yapacak olmanın heyecanıyla işe koyulduklarını vurgulayan Özakıncı, "Denizi olmayan kentimizde ilk kez gemi yapacak olmanın heyecanını yaşadık. Asıl heyecan duyduğumuz konu, tekne ve gemi sektörü ile Çorum'u tanıştırma fırsatı bulmaktı. Başaracağımız inancıyla çıktığımız yolda, sektöre Çorumlu bir firmanın kabiliyetini ve kaliteli işçiliğini sunmuş olduk" dedi. 
 
Yaklaşık 2,5 ayda üretimini tamamladıkları katamaranın 14 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğinde olduğunu dile getiren Özakıncı, katamaranın tüm mühendislik ve imalat aşamalarının kendilerine ait olduğunu kaydetti.
 
"Görenler şaşkınlığını gizlemeyedi"
 
Yapımı tamamlanan katamaranın bazı aşamalarını küçük sanayi sitesindeki tesisin önündeki cadde üzerinde yaptıklarını anlatan Özakıncı, "Firmamıza gelen müşteriler, diğer esnaf ve yoldan geçenler, caddedeki gemiyi görünce çok şaşırdı. Firmamıza gelip, üretiminin nasıl yapıldığını soranlar bile oldu" diye konuştu.
 
Katamaranın Çorum'daki son kontrollerinin ardından Samsun'un Bafra ilçesindeki Alaçam Barajı'na indirileceğini ve su üzerinde test edileceğini belirten Özakıncı, kısa bir süre içinde teslimatın gerçekleştireceklerini bildirdi.
 
Özakıncı, ilk üretimi başarıyla atlattıklarını ifade ederek, "Siparişi veren firma gelip inceleme yaptı. Katamaranı çok beğendiler. İki katamaran siparişi daha aldık. Bu üretimi teslim edince diğerlerinin üretimine başlayacağız" dedi.
 
Vali ve TSO Başkanı'ndan tebrik
 
Vali Sabri Başköy, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, üretici firmayı ziyaret ederek, imalat hakkında bilgi aldı.
 
Vali Başköy, denize kıyısı olmayan Çorum'da bu tür imalatların yapılmasının büyük başarı olduğunu vurgulayarak, "Çorum'un sanayi potansiyeli zaten ortada. Girişimci ve müteşebbis sanayicilerin yanı sıra yeni buluşlara yelken açan başarılı sanayicilerimizin varlığı bizleri gururlandırıyor" ifadelerini kullandı.
 
Başköy, kendisine hediye edilen kaptan şapkasıyla katamaranın dümenine geçerek, Özakıncı'dan bilgi aldı. 
 
Üzerinde, "Bu katamaran bir kara şehri olan Çorum'da üretilmiştir. Gururluyuz" yazılı pankart bulunan katamaranın gelecek hafta içerisinde tırla Samsun'a gönderileceği öğrenildi.
 
corum_katamaran.jpg
 
corum-da-tekne.jpg
 
tekne_corum.jpg
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim