• BIST 8977
  • Altın 2299.033
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0707
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Der Spiegel’den Türk Sahil Güvenliği'ne iğrenç iftira

Der Spiegel’den Türk Sahil Güvenliği'ne iğrenç iftira
Alman der Spiegel dergisi Türk sahil güvenliğinin yeterli rüşvet vermeyen insan kaçakçılarının mülteci teknelerini kasten batırdığını ileri sürerek iğrenç bir iftirada bulundu. Derginin iftiraları büyük tepki çekti.

Alman Der Spiegel dergisi bu haftaki sayısında, Türk Sahil Güvenliği'ni aşağılayan bir haber yayınladı. Dergi  sayfalarında “Türk sahil güvenliğinin yeterli rüşvet vermeyen insan kaçakçılarının mülteci teknelerini kasten batırarak cezalandırdığını” iddia eden  iğrenç bir habere yer verdi. Derginin iğrenç iftirası, Almanya'daki Türkler arasnda büyük tepki çekti.  

Derginin iğrenç iftiralarla dolu haberine göre, Ege Denizi üzerinden Yunanistan’a geçmeyi başaran mülteciler Türk sahil güvenliğine karşı ağır ithamlarda bulundu. Der Spiegel’in haberinde, mültecilerin “Türk güvenlik güçlerinin kasıtlı olarak teknelere saldırdığı ve alabora olmasına neden olduğunu anlattığı” öne sürüldü. “Bu durumun ardında güvenlik güçleri ile onlara yeterli rüşvet vermeyen kaçakçılar arasındaki kavganın yattığı” iddia edilen haberde, yüzlerce mültecinin bu yüzden hayatını kaybettiği öne sürüldü.

Haberde mülteciler ile yapılan röportajlardan alıntılara da yer verildi. Sahil korumanın insan kaçakçılarını bu şekilde cezalandırıp fiyatı arttırdıklarını savunan mültecilerden Diar Goran, “Türk güvenlik güçlerinin açtığı ateş yüzünden teknelerinin battığını ve teknedeki 45 kişiden sadece 3’ünün hayatta kaldığını” anlattı.

Der Spiegel haberinde, iddialara cevap vermesi için başvurulan Sahil Güvenlik’ten, dergi baskıya hazır olana dek yanıt alınamadığı notu da yer aldı. Söz konusu notta, Sahil Güvenlik yetkililerinin, der Spiegel çalışanlarını Dışişleri Bakanlığı’na yönlendirdiği de belirtiliyor.

sgk_1.jpgsgk_2.jpgsgk_3.jpgsgk_9.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim