• BIST 9431.16
  • Altın 2499.059
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8021
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Derin Su Şampiyonu Karadeniz'e geliyor

Derin Su Şampiyonu Karadeniz'e geliyor
Sinop'ta yaklaşık bir yıl önce petrol arama çalışmaları başlatılan Leiv Eiriksson adlı Petrol arama Platformunun aramaları sonuçlandı.

Derin Su Şampiyonu Karadeniz'e geliyor

Sinop'ta yaklaşık bir yıl önce petrol arama çalışmaları başlatılan Leiv Eiriksson adlı Petrol arama Platformunun aramaları sonuçlandı.

Yapılan araştırmalarda Sinop'ta petrol bulunamadı. Arama çalışmaları önce Sinop'un Boztepe Burnu'nun 145 mil açıklarında daha sonra da Ereğli açıklarında devam etti. Bu iki bölgede petrol bulunamazken aramalar Kastamonu sahillerine kaydırıldı. Leiv Eiriksson'la yapılan petrol aramalarında Kastamonu bölgesinde petrol bulunduğu açıklandı. Bundan sonra petrol arama çalışmalarının yoğunlaşacağı Kastamonu'daki çalışmaların sonuçlarına bağlı olarak Sinop'ta arama çalışmalarının yeniden başlayacağı belirtildi. Görevini tamamlayan ve Norveç'e dönecek olan Leiv Eiriksson söküm işlemleri için 7 Şubat'ta Sinop Limanı'na demirlenirken Boğaz Köprüsü'nden geçişi için sökümü tamamlandı.

İKİNCİ BÜYÜĞÜN YERİNE EN BÜYÜK

Dünyanın ikinci büyük Platformu olarak bilinen Liev Eiriksson'un Kastamonu'da bulunan petrol için görevini daha büyük bir platforma bırakacağı bildirildi. Şanslı Liev olarak bilinen Liev Eiriksson'un yerine Karadeniz'de sondaj için yola çıkacak olan yeni dev petrol arama platformunun ismi ise Deep Water Champion (Derin Su Şampiyonu).

İLK GÖREVİ KARADENİZ'DE 40 BİN FEET

Güney Kore'deki tersanelerde yaptırılan ve en son teknoloji ile inşa edilen Derin Su Şampiyonu, ilk defa Karadeniz'de kullanılmaya başlanacak. Dünyanın en büyük petrol arama platformu olan Derin Su Şampiyonu, yaklaşık 12 bin 200 feet su derinliğinde 40 bin feet derinliğe kadar sondaj yapma özelliğine sahip. İki tane sondaj sistemi bulunan Derin Su Şampiyonu'nda bu sistemlerden biriyle sondaj yapılırken, ötekiyle aynı anda üretim yapılabiliyor. Exxon Mobil için Güney Kore'de imal edilen Derin Su Şampiyonu adlı platformun Kastamonu İnebolu'da aramalar yapmak üzere yola çıktığı belirtildi.

TAM 229 METRE!

Derin Su Şampiyonu, açık denizlerde 9 metre yükseklikteki dalgalar karşısında ve saatte 110 kilometre hızındaki rüzgârda dahi uydu bağlantısını ve pozisyonunu otomatik olarak koruyabiliyor. 120 metre uzunluk ve 86 metre genişliğe sahip Şanslı Leiv'in yerine geçecek olan Derin Su Şampiyonu, 229 metre derinlik ve 36 metre genişliğe sahip. Genişliğin Şanslı Leiv'e göre daha az olmasının sebebi ise Derin Su Şampiyonu'nun bir şilep görüntüsünde tasarlanmış olması.

6 AYDA SONUÇ ALACAK

Çalışmalarına İnebolu'nun 120 kilometre açıklarında tespit kuyusu açarak başlayacak olan Derin Su Şampiyonu'nun elde edeceği ilk sonuçların, 6 ay içerisinde belli olacağı bildiriliyor.

BOĞAZ'DAN BİR DEV GEÇECEK

Batı Afrika kıyılarından Türkiye'ye doğru harakete geçen Derin Su Şampiyonu'nun mart ayı içerisinde yapacağı çalışmalar ve bu dev geminin İstanbul Boğazı'ndan geçişi de merakla bekleniyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim