• BIST 9524.59
  • Altın 2492.167
  • Dolar 32.5463
  • Euro 34.7257
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Destek gelmezse, Arap sermayesi ile kurulacak

Destek gelmezse, Arap sermayesi ile kurulacak
Kurulması planlanan Bursa Havayolları'nın ortaklık yapısının belirlenmesi için düğmeye basıldı.

 

Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ortak Girişim Grubu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası kentteki işadamlarına nihai kararı vermeleri için 15 gün süre tanıdı. Proje için Bursalı işadamlarından destek gelmezse, şirket Arap sermayesi ile kurulacak.

 
Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ortak Girişim Grubu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) yüzde 10 oranında hissedar olacağı Bursa Havayolları (BHY) şirketinin projesi Bursalı işadamlarına tanıtıldı. 30 milyon dolar ödenmiş sermaye ile hayata geçirilmesi düşünülen projeye 22 üyesi bulunan Arap Birliği Turizm Teşkilatı da büyük ilgi gösteriyor. Konuyla ilgili temaslarda bulunmak üzere Arap Birliği Turizm Teşkilatı Başkanı Dr. Bandar Fahad El-Fehaid'in de önümüzdeki günlerde Bursa'ya gelmesi bekleniyor. 
 
Bursa ortak Girişim Grubu tarafından ilk etapta Arap sermayesine BHY’nin yüzde 45 hissesinin teklif edildiği, Arap Birliği Turizm Teşkilatı'nın da bu orana sıcak baktığı ve Dr. Bandar Fahad El-Fehaid'in de Bursa'ya ayrıntıları görüşmek için geleceği edinilen bilgiler arasında. Öte yandan valilik, belediye ve BTSO, hisselerin en az yüzde 51'inin Bursalı sanayiciler tarafından alınması için ısrarcı olurken, Bursalı işadamlarına konuyla ilgili karar vermeleri için 15 gün süre tanındı. Bu süre zarfında işadamlarının projeyi ayrıntılarıyla değerlendirme şansları olacak. BHY’nin ortaklık yapısının 15 Ekim'den sonra netleşmesi bekleniyor.  
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim