• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Dev dorseler görenleri şaşırttı

Dev dorseler  görenleri şaşırttı
Irak'ın Süleymaniye kentine termik santral malzemesi taşıyan dorseler, Gaziantep'ten geçti.

İskenderun Limanı'ndan dün vinçle 35 metrelik hidrolik 8 dorseye  yüklenen 157 ton ağırlığındaki termik santral malzemeleri, Gaziantep'ten  geçirildi. Ağırlıkları ve uzunlukları nedeniyle kara yolundaki trafikte zaman  zaman aksamalara neden olan 120 tekerlekli dorseler, 19 kişilik uzman ekibin  gözetiminde, çekiciler eşliğinde saatte 15-20 kilometre yol katedebiliyor. Yakıtı  biten çekiciler, dorseleri yol kenarına indirdikten sonra petrol istasyonlarından  ikmallerini yaparak yollarına devam ediyor. 
 
Konvoyun geçtiği güzergahta trafik akışı, şirketin uzman ekibi ve  trafik polislerince sağlanıyor. Gün ışığında yola çıkan ekip, havanın  kararmasıyla istirahate çekiliyor. Gaziantep, adıyaman, Şanlıurfa, Mardin ve Şırnak istikametinden habur  Sınır Kapısına ulaşacak konvoyun 17 günde Süleymaniye kentine giriş yapması  planlanıyor. 
 
Ekip sorumlusu Yunus Bağlar,  "İskenderun limanından 157 ton ağırlığında ısı değiştirme modülleri aldık.  Yükümüzü Irak'ın Sülaymaniye kentindeki bir elektrik santraline götürüyoruz.  Ortalama hızımız saatte 15-20 kilometre, 17 günde Süleymaniye'ye varmayı  planlıyoruz. Bazı yolların dar, bazı köprülerin ise alçak olmasından dolayısıyla  araçlarımızı buna göre dizayn ederek yola devam ediyoruz. Araçların geçemeyeceği  yerlerde istikamet değiştiriyoruz" dedi. 
 
Bağlar, yolda konvoyu gören sürücülerin şaşkınlık yaşadığını  belirtirken, bazı sürücülerin dorselerdeki tekerleri saydığını, bazılarında  konvoyun taşıdığı yükü merak ettiğini söyledi. Irak'ta yaşanan çatışmaların kendilerini tedirgin ettiğini kaydeden  Bağlar, şöyle devam etti: 
 
"Irak'a girdiğimiz zaman orada bize silahlı askerler veriliyor. Onların gözetimindeki gideceğimiz yere ulaşıyoruz. Tedirginlik hepimizin içinde  var ama anlaşmalar olduğu için mecbur gidiyoruz. Orada da güvenliğimiz  sağlanıyor, yoksa biz de gitmeyiz. Erbil ve Süleymaniye'ye gidiyoruz, Musul ve  Kerkük'e gitmiyoruz ama yakınından geçiyoruz." 

http://www.ulastirma.com.tr/
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim