• BIST 9530.47
  • Altın 2472.166
  • Dolar 32.4201
  • Euro 34.6792
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C

Dev sigortacılar havacılık pazarına girdi

Dev sigortacılar havacılık pazarına girdi
3'üncü havalimanı projesi ve şirketlerin verdiği 350 uçaklık sipariş, Türk havacılık pazarına sigorta devlerini de getirdi. Havayolu şirketlerine sigorta hizmeti veren İngiliz şirketi Besso'nun Türkiye pazarına girişini sağladı.
Türk havacılık sektöründeki hızlı büyüme, dünyanın en önemli finans şirketlerinin ilgisini çekiyor. Verdiği rekor siparişlerle dünyaya adeta 'hava atan' Türk şirketleri ve geçen ay 90 milyar liralık ihalesiyle dikkat çeken 3'üncü havalimanı projesinin de bunda etkisi büyük. Bundan etkilenerek Türkiye'ye ilgisini yatırıma dönüştüren havayolu sigorta şirketlerinden biri de İngiliz Besso oldu. Altyapı ve ulaşım sigortacılığının önde gelen firmalarından Besso Insurance Group, İstanbul merkezli HBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği şirketini devraldı. 2007'den bu yana havacılık alanında faaliyet gösteren HBS'ye yatırım yapan Londra merkezli şirket, Türkiye'de Besso Sigorta ve Reasurans Brokerliği adıyla faaliyet gösterecek.
 
'FANTASTİK ÜNÜ VAR'
 
Türkiye'nin sivil havacılık alanında hızlı bir büyüme sergilediğini belirten Besso Insurance Group CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Colin Bird, "HBS, havacılık alanında gerçekleştirdiği sigortacılık faaliyetiyle sektörde fantastik bir üne sahip. Bu satın alma bizim için stratejik olduğu kadar heyecan verici bir adım" dedi. Besso'nun ana hissedarı B.P Marsh'ın patronu Brian Marsh Obe ise "Uluslararası alanda büyümemizi Türkiye ile destekleyeceğiz" diye konuştu.
 
SİPARİŞLER REKOR KIRDI
 
Türk havacılık sektörü geçen yıldan bu yana filosunu genişletmek için verdiği siparişlerle küresel alanda rekorlar kırdı. Pegasus, geçen yılın sonunda 25'i opsiyonlu, 75'i kesin olmak üzere 100 adetlik Airbus A320neo siparişi verdi. Pegasus'un siparişi Avrupa'dan 'neo' ailesi için gelen en büyük ikinci satın ama özelliğini taşıyor. 100'den fazla ülkeye uçuş gerçekleştirerek dünyanın en fazla noktasına ulaşan Türk Hava Yolları ise liste fiyatı 34 milyar dolara ulaşan sipariş verdi. THY, 95 adedi Boeing'den, 117'si de Airbus'tan olmak üzere 252 adetlik uçak sipariş etmişti.
 
www.UlasımOnline.com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim