• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Dev yolcu gemisi denize indirildi

Dev yolcu gemisi denize indirildi
Saint-Nazaire Tersanesi'nde inşa edilen 362 metre uzunluğunda, 66 metre genişliğindeki Harmony of the Seas,deneme seferlerine başladı.

Dünyanın en büyük yolcu gemisi Harmony of the Seas, Fransa'nın Saint-Nazaire kentindeki tersaneden denize indirildi ve ilk deneme seferine başladı.

STX France şirketi tarafından Fransa'nın güneyinde Saint-Nazaire Tersanesi'nde inşa edilen 362 metre uzunluğunda, 66 metre genişliğindeki gemi, manevra kabiliyeti ve güvenlik sistemlerini denemek amacıyla üç gün denizde kalacak.

8 bin yolcu kapasitesine sahip gemide 2 binden fazla personel çalışacak. Dünyanın en büyük yolcu gemilerinden "Harmony of the Seas"ın 12 Mayıs'ta ilk ticari seferini yapmak üzere Akdeniz'e açılması planlanıyor.

İçinde yüzme havuzları, oyun salonları bulunan, pek çok lüksün düşünüldüğü yolcu gemisine binmek isteyenler, seçtikleri kamaranın konforuna göre 400 ile bin 200 avro civarında bir ücret ödemek zorunda kalacak. 

ABD'li Royal Carribiean şirketi tarafından satın alınan 70 metre yüksekliğindeki dev yolcu gemisinin tonajı 227 bin. Gemide 16 köprü bulunuyor.

GENİŞLİĞİ 66 METRE

Diplasmanı 227 bin 500 ton olan Harmony of the Seas'in uzunluğu 362, genişliği ise 66 metre. Yeni geminin kapasitesi 6 bin yolcu ve 2 bin mürettebat üyesi.

Yolcu gemisi, Saint-Nazaire'ın en dikkat çekici yeri haline geldi. 70 metre olan yüksekliği ile Harmony of the Seas, şehirdeki tüm yapılardan daha yüksek. Geminin bulunduğu tersane her gün yüzlerce turist tarafından ziyaret ediliyor. Bugün ise binlerce kişi, geminin suya indirilmesini izlemek için limana akın etti.

STX France şirketi tarafından yapılan yolcu gemisinin mayıs ortalarında ABD'li Royal Carribean International (RCI) şirketine teslim edilmesi bekleniyor.

ROYAL CARIBBEAN INTERNATIONAL

Dünyanın en büyük ikinci kruvaziyer şirketi olan Royal Carıbbean International'ın bünyesinde Royal Caribbean Cruise, Celebrity Cruise, Pullmantur Cruise, Azamara Cruise ve Croisieres Cruise isimli 5 kruvaziyer markası ile hizmet veriyor.

105 bin yolcu kapasiteli 42 adet kruvaziyer gemisi olan Royal Caribean International Group, 2015 destinasyon rakamları ile 39 milyar 600 milyon dolarlık pastanın, yüzde 23,1'i elinde bulunduruyor.

hos1.jpghos2.jpghos3.jpghos4.jpghos5.jpghos6.jpg

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim