• BIST 9530.47
  • Altın 2470.869
  • Dolar 32.4148
  • Euro 34.6998
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C

DHL çevre dostu araçlarla yollarda

DHL çevre dostu araçlarla yollarda
Lojistik sektöründe dünyanın en yaygın dağıtım ağına sahip olan DHL, yeni nesil elektrikli araçlar ve dijital sistemleri filolarında kullanacak.
Lojistik sektöründe dünyada 220'den fazla ülkede faaliyet gösteren DHL, yeni nesil elektrikli araçları filosuna katıyor. Renault ile bu konuda ortak çalışan DHL, bunun yanı sıra araçlarının dijital modernizasyonunu artırıyor. Yeni teknoloji trendlerini yakından takip ettiklerini söyleyen DHL Küresel Otomotiv Sektör Başkanı Fathi Tlatli,yarının lojistiğinde dijitalleşmenin artacağını belirtti. Mobil telefonlarda aplikasyon uygulamalarından bulut sistemlerine kadar pek çok dijital yeniliği uygulamaya geçtiklerini anlatan Tlatli, çevreci teknolojilere büyük önem verdiklerini vurguladı. Bu çerçevede Renault ile elektrikli otomobil konusunda ortak çalıştıklarını ifade eden Tlatli, TIR'larda da emisyonları ve sorunları azaltacak teknolojik çözümler üzerinde çalıştıklarını kaydetti. Tlatli, "TIR'larda teknolojik yeniliklerimiz yapılıyor. Aracın lastiklerinden frenlerine kadar kontrol edip merkezimize aktaran sistemi geliştirdik. Yol ve hava durumunu kontrol edip anında TIR'lara bildiriyoruz. Böylece hem araç arızlarından kaynaklanan sıkıntıları azaltmış oluyoruz, hem de gecikmelerin önüne geçiyoruz” diye konuştu.
 
Hareket kabiliyeti öne çıkıyor
 
"DHL, müşteri çözümleri ve inovasyonu geliştiriyor. Araçlardan şehir depolarına kadar yenilikler yapılıyor” diyen Fathi Tlatli, 21'inci yüzyılın hareket kabiliyetinin öne çıktığı yüzyıl olduğunu söyledi. Lojistiğin otomotiv sektörü için çok iyi bir deneme alanı olduğunu anlatan Tlatli, yeni nesil araçların lojistik çözümlerle bir araya gelerek kullanıldığını aktardı. Tlatli ayrıca, DHL olarak otomobillerin taşınmasında havayolu çözümlerinin artırdıklarını dile getirdi. Otomotivin DHL için bir anahtar hedef sektör olduğunu belirten DHL Express Fransa Genel Müdürü Michel Akavi, DHL'in otomotiv şirketlerini desteklediğini kaydetti. Dünyada 220'den fazla ülkede 36 bin 750 servis noktasında faaliyet gösterdiklerini vurgulayan Akavi, ortalama 31 bin 500 araca sahip olduklarını, bu nedenle yeni nesil otomobil teknolojisini yakından takip ettiklerini ifade etti.
 
'Yıl sonuna kadar 20 elektrikli daha alacağız'
 
Çevreci otomobiller konusunda Renault ile ortak çalıştıklarını aktaran Akavi, "DHL Express yeşili hedefliyor. Bu yılın bitimine kadar Renault'dan 20 elektrikli alacağız. 2015 yılında ise DHL Fransa olarak araçlarımızın yüzde 30'unu elektrikli sıfır emisyona sahip araçlardan oluşturacağız” dedi.
Dünya genelinde otomobil pazarının büyüdüğünü vurgulayan Akavi, 2020 yılına gelindiğinde 27 milyon yeni araca ihtiyaç duyulacağını, bunun da yüzde 40'ının Çin'de satılacağını anlattı. Akavi, bu süreçte otomotiv sektörünün ihtiyaçlarına da yönelik çözümler ürettiklerini kaydetti. Çevre dostu elektrikli araçların bataryalarının lojistiğinde dünyada sıkıntılar yaşandığını açıklayan Akavi, DHL olarak bu konuda otomotiv şirketlerine destek olduklarını ve özel lojistik çözümleri sunduklarını ifade etti.
 
Tesislerde çevre dostu sistemler kullanılıyor
 
DHL'in dünya genelindeki 12 bin tesisinde yeşil enerji çözümleri kullandıklarını belirten DHL Küresel Ticari Gelişim Başkanı Manoella Wilbaut, tesislerde güneş enerjisi, üçlü cam ve sıcaklık düzenleme sistemleri kurduklarını kaydetti. TIR'larda aerodinamik sistemlere geçildiğini ifade eden Wilbaut, bununla beraber hibrit ve elektrikli motor sayılarını da artıracaklarını söyledi.
 
Kaynak: Dünya
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim