• BIST 9057.97
  • Altın 2293.771
  • Dolar 32.3117
  • Euro 35.128
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

DHL Express Boeing 757’yi modifiye etti

DHL Express Boeing 757’yi modifiye etti
DHL, Boeing 757’yi modifiye etti; kara gergedanlarını 10 saatte doğal hayatlarına ulaştırdı!

Dünyanın lider uluslararası hızlı hava taşımacılık ve lojistik şirketi DHL, nesli tükenmekte olan kara gergedanlarını, 10 saatlik uçak yolculuğunun ardından, İngiltere’den Tanzanya’daki doğal evlerine götürdü. 3 kara gergedanını taşıyan Boeing 757,  özel olarak modifiye edildi; 7 uzman kişi gergadanların sağlıklı bir şekilde Tanzanya’ya gidebilmeleri için onlara eşlik etti.

DHL, nesli tükenme tehlikesi altında olan kara gergedanlarını korumak üzere, The Aspinall Vakfı tarafından başlatılan girişim çerçevesinde, 3 kara gergedanını İngiltere'nin Kent Manston Havalimanı'ndan Tanzanya'daki Kilimanjaro Milli Parkı'na taşıdı.

DHL'in çok özel yükü, ilk defa doğal alanda yaşamaya başlayacak olan Monduli isimli bir erkek ve Grumeti ve Zawadi isimli iki dişi kara gergedanından oluşuyordu.

Kara gergedanlarının taşındığı Boeing 757, uçuşlarında birinci sınıf muamele görmeleri ve uçaktaki güvenliklerinin sağlanması amacıyla özel olarak modifiye edildi. Aynı zamanda güvenlik önlemleri de artırılan uçakta, sevimli yolculara uyum sağlamak için can kurtarma malzemeleri ve sıcaklık kontrolü de hazırlandı. Ayrıca uçakta, iki uçak mühendisi, kara gergedanlarının Port Lympne'den gelen iki bakıcısı, iki uçak yükleme uzmanı ve özel bir veteriner için de yer ayrıldı.

10 saatlik uçuş için ziyafet sofrası!

Uçaktaki değişiklikler sadece hayvanlar için değil aynı zamanda onların ihtiyaç malzemelerini de taşımak üzere yapıldı. Bunlar arasında dört balya yonca, yarım kova havuç, yarım kova elma, bir kutu muz, bir kutu kereviz, bir kutu ıspanak ve üç varil su bulundu.

Tanzanya'daki Mkomazi Kara Gergedan Sığınağı’nda yeniden oluşturulan doğu kara gergedan popülasyonunu güçlendirme girişimi kapsamında, The Aspinall Vakfı’nın Port Lympne Vahşi Hayvan Parkı'nda esaret altında doğan üç kara gergedanın taşınması DHL inisiyatifi ile gerçekleştirilmiş oldu.

DHL Express Türkiye ve Fransa CEO'su Michel Akavi "DHL için bu hayvanların uluslararası taşıyıcısı olmak çok heyecan verici ve biz gerçekten çok değerli olan bu koruma programını desteklemekten gurur duyuyoruz. Sağlıklı bir şekilde doğal hayata onları kavuşturmanın sevincini yaşıyoruz. DHL olarak her türde yükü güvenle taşıyabiliyoruz" dedi.

1.20120811111700.jpg

2.20120811111708.jpg

3.20120811111717.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim