• BIST 9079.97
  • Altın 2323.809
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9399
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

DHL, hava taşımacılığında yine lider

DHL, hava taşımacılığında yine lider
Dünyanın önde gelen lojistik şirketi DHL, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) sıralama sonuçlarına göre, hava taşımacılığında en önemli pazarlar olan Avrupa ve Kuzey Amerika’daki liderliğini koruyor.

DHL hava taşımacılığında Avrupa ve Kuzey Amerika’da yine lider

Dünyanın önde gelen lojistik şirketi DHL, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) sıralama sonuçlarına göre, hava taşımacılığında en önemli pazarlar olan Avrupa ve Kuzey Amerika’daki liderliğini koruyor. Asya’da da liderliği kimseye kaptırmayan DHL, yeni pazar arayışlarına ve yükselmeye devam ediyor.

DHL Global Forwarding, IATA’nın sıralama sonuçlarına göre pek çok pazarda lider. Sıralamalar, hava taşımacılığı hizmeti veren şirketlerle havayolları arasında, IATA tarafından tutulan gümrük kayıtlarına göre belirlendi. DHL Global Forwarding CEO’su ve Deutsche Post DHL’in Yönetim Kurulu üyesi Hermann Ude, “IATA sonuçları gösteriyor ki; geçen yılın zor geçen ekonomik koşullarına rağmen DHL Global Forwarding, pazar lideri olarak konumunu korumuş. 2010’da dünya genelinde yaşanan ekonomik iyileşmeden fazlaca yararlandık, tabii bunun sebebi yalnızca Asya gibi büyüyen pazarlardaki varlığımız değildi. Önümüzdeki aylarda işimizi dinamik anlamda geliştireceğimize de inanıyoruz.” dedi.

DHL, 2008 yılında olduğu gibi 2009’da da Amerika ve Kanada’da birinci sırayı aldı. DHL Global Forwarding, Almanya pazarında geçen sene rakibine kaptırdığı birinciliği de bu yıl geri kazandı. DHL ayrıca, İtalya, Hollanda, İsviçre ve kısmen diğer 11 Avrupa pazarında yine ilk sırada olmayı başardı. İrlanda ve İspanya’da da DHL ilk defa birinci sıraya yükselmeyi başardı. DHL Global Forwarding, aynı zamanda Hong Kong, Avustralya, Singapur ve Endonezya gibi Asya ülkelerinde de üst sıralarda yer aldı.

DHL Global Forwarding’in Hava Kargo Müdürü Michael Schaecher, “Bu iyi sonuçlar doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Ancak, dünya ekonomisi ve taşıma hacimleri henüz tamamen istikrarlı değil, bu sebeple herhangi bir dalgalanmaya hazırlıklı olmak açısından pazarları yakın takibe almayı sürdürüyoruz” dedi.

DHL Global Forwarding Türkiye Hava Kargo Müdürü Hamza Baysan da aynı başarıların yakalandığı Türkiye’deki durumu ise şöyle özetledi: “2009 senesinin zor geçen ekonomik şartlarına rağmen, IATA verilerine göre Dünya'da Avrupa ve Kuzey Amerika gibi en önemli pazarlarda lider konumunu sürdüren DHL Türkiye'de de 2008 senesinde olduğu gibi liderlik konumunu devam ettirdi ve büyümeye devam etti. Global ekonomik krizin yaşandığı 2009 senesinde DHL Türkiye olarak müşteri odaklı çalışmalarımızı devam ettirerek bölge, ülke ve müşteri segmentlerine göre başarılı stratejiler üretebilmemiz bu başarının altında yatan en önemli etkenler oldu. 2010 senesinde de bu istikrarı devam ettirebilmek adına gelişen ve gelişmeye açık olan pazarları yakın takibe devam ediyoruz.”

2009’da hava taşımacılığı gelirlerinde yaşanan düşüşten sonra IATA bu yıl için dünya genelinde önemli bir yükseliş kaydetti. 2010’un ilk yarısında, hava taşımacılığı hacmi %17 yükseldi. IATA 2010 yılı için tüm havacılık sektöründe 8.9 milyar dolarlık bir kâr öngörüyor ve sadece Haziran ayında ölçülen kâr tutarı 2.5 milyar dolar oldu. Olumlu ilerlemeler genel anlamda Asya’da yükselen pazarlar ve para piyasalarındaki değişikliklerden kaynaklanıyor.

DHL – “Dünyanın lojistik şirketi”

Lojistik sektöründe küresel pazarın lideri konumundaki DHL, “Dünyanın lojistik şirketi” olarak tanımlanıyor. Hava, deniz, kara ve tren yolu taşımacılığında uzmanlığı ile müşterilerine kaliteli hizmet sunmaya özen gösteren DHL, sözleşmeli taşımacılık ve uluslararası posta hizmetleri de veriyor. Bugün DHL, dünya çapında 300 bin çalışanıyla 220’den fazla ülke ve bölgede faaliyet gösteriyor. Bu küresel bir ağ ve yerel bilgi birikimini de kullanarak müşteri odaklı hizmet anlayışıyla tedarik zincirinin tüm ihtiyaçlarına cevap veriyor. DHL, sosyal sorumluluk projeleri ile doğal afet yönetimi, eğitim ve iklim koruma projelerine destek oluyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim