• BIST 9681.39
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

DHL yarışmasını Türk tasarımcı kazandı

DHL yarışmasını Türk tasarımcı kazandı
DHL ve IMG Fashion’ın genç moda tasarımcılarını desteklediği DHL Exported kapsamında kazananlar belli oldu.

DHL ve IMG Fashion işbirliğiyle dünya çapında moda sektörüne destek vermek üzere düzenlenen DHL Exported programının ilk sezonunda kazananlar açıklandı.

DHL desteğiyle kreasyonlarını dünya podyumlarında sergileyecek başarılı tasarımcılar arasında Türkiye’den Hakan Yıldırım da var.

Hakan Yıldırım; İtalya’dan Francesca Liberatore, İngiltere’den Henry Holland ve ABD’den Nicholas ve Christopher Kunz ikilisiyle birlikte koleksiyonlarını dünyanın önde gelen moda haftası etkinliklerinde sergileyecek.

DHL ve IMG Fashion’ın DHL Exported programına toplam 36 ülkeden dünyaya açılmak ve koleksiyonlarını global anlamda beğeniye sunmak isteyen 150 tasarımcı başvurdu. Başvuran tasarımcılardan iş hedefleri kapsamında kendilerine büyüme öngördükleri bir pazarı seçmeleri istendi. Londra, Milano, New York ve Tokyo’da oluşturulan jüriler, her defile için üç finalist seçti ve yapılan son elemede ülkesini temsil edecek tek bir tasarımcı belirlendi.

Her ülkede, o ülkenin duayenlerinden oluşan bir komite başvuruları değerlendirdi ve en çok başarı vaat eden tasarımcıyı seçti. DHL program kapsamında tasarımcıların art arda iki sezon boyunca tüm yapımını üstlendiği defilesine sponsor olacak. Ayrıca koleksiyonun yapımı için gerekli olan tüm lojistik maliyetleri ve koleksiyonların Londra, Milano, New York ve Tokyo’ya nakliyesini üstlenecek. Ülkemizden birinci seçilen Hakan Yıldırım, Hakaan markasıyla Londra Moda Haftasında boy göstermeye hak kazandı.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim