• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

DHL'de çocuklardan AB'ye renkli mesaj

DHL'de çocuklardan AB'ye renkli mesaj
AB ile ilgili duygu ve düşüncelerini resme döken bir grup Bilfen Okulları öğrencisi, 23 Nisan'da AB'ye, DHL Express Türkiye aracılığıyla, renkli bir mesaj gönderecek.

Çocuklardan AB'ye renkli mesaj

AB ile ilgili duygu ve düşüncelerini resme döken bir grup Bilfen Okulları öğrencisi, 23 Nisan'da AB'ye, DHL Express Türkiye aracılığıyla, renkli bir mesaj gönderecek.

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nin (ABGS), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla hayata geçirdiği "Çocuklardan AB'ye Renkli Mesaj" adlı proje kapsamında öğrenciler hayallerindeki AB'yi anlatan resimlerle AB'li yetkililere "Avrupalı Türkiye" mesajı verecek.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış,projeye ilişkin değerlendirmesinde,"Türkiye'nin geleceği çocuklarımızın AB'ye bakışlarına, bu konudaki düşüncelerine büyük önem veriyoruz. Bilinçli ve Avrupa Birliği'ni tanıyan bir kuşağın yetişiyor olması geleceğe olan umudumuzu daha da arttırıyor. Bizlere gurur veren çocuklarımızın fikirlerini bu özel günde Avrupa'ya taşıyoruz" dedi.

DHL Express Türkiye, Bölge Direktörü Michel Akavi ise projeyle ilgili olarak"Yarının mirasçısı çocuklarımızın şimdiden AB bilincine varmış olmaları ve çocuk gözüyle AB'yi nasıl algıladıklarını özgürce resme dökmeleri bizleri çok gururlandırdı. DHL Express Türkiye olarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda AB'ye sadece çocuklarımızın bu anlamlı resimlerini değil, onların umutlarını ve hür fikirlerini de taşıyor olacağız" diyerek duygularını paylaştı.

Bilfen Okullarında eğitim gören 13-16 yaşlarındaki öğrencilerin resimleri arasından seçilen 30 eser, AB Konseyi Başkanı Sayın Herman Van Rompuy, Avrupa Komisyonu Başkanı Sayın Jose Manuel Barroso, Avrupa Parlamentosu Başkanı Jerzy Buzek, Genişleme ve Avrupa Komşuluk Politikasından Sorumlu Komisyon Üyesi Sayın Stephan Füle ve Avrupa Parlamentosu "Türkiye'nin Dostları Grubu" Başkanı Sayın Alojz Peterle’ye gönderilecek.

Proje kapsamında resimlerle birlikte yine öğrencilerin kaleme aldığı kısa bir mektup da yetkililere iletilecek.

Mektupta Türkiye'nin AB yolculuğunda elde ettikleri kazanımlara atıfta bulunan öğrenciler, "AB üyesi bir Türkiye " isteklerini dile getiriyor.Öğrencilerin bu renkli mesajlarını iletme görevini de DHL Express üstlenecek.ABGS ile DHL Express arasında geçen hafta yapılan bir protokolle, tüm gönderilerine "Avrupa'nın Geleceği için Anahtar Türkiye" sloganı koyan DHL Express, öğrencilerin resimlerini AB'li yetkililere ulaştıracak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim