• BIST 9079.97
  • Altın 2324.301
  • Dolar 32.363
  • Euro 34.9365
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

DHL’den Çin’e moda ve lojistik merkezi

DHL’den Çin’e moda ve lojistik merkezi
DHL bünyesinde yer alan hava ve deniz taşımacılığı uzmanı DHL Global Forwarding, Şangay’ın Jiuting bölgesinde Moda Lojistik Merkezi açtı.

 

Çin’in büyük moda başkentinde 4.3 milyon Euro’luk yatırımla 10.500 m²’lik alanda kurulan merkez, büyük moda ve lüks endüstrisinin ayrıntılı ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlandı.
 
Avrupa ülkeleri, ABD ve Çin genelindeki tüm perakendecilerden gelen moda tedarik zincirlerini güvenli şekilde yönetmek için kurulan bu merkezde, 100 uzman personel istihdam edilecek.
 
DHL Global Forwarding Asya Pasifik CEO’su Kelvin Leung konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Çin’in moda endüstrisinin pazar büyüklüğü son 10 yıl içinde üç katına çıkmıştır. 2012 yılındaki lüks eşya pazarı ile Çin’li tüketicilerin sayısı yüzde 6 büyüdü. Biz de müşterilerimizin lojistik ihtiyaçlarını ve karşılaştıkları zorlukları en aza indirmek ve hızla gelişen tüketici talebini karşılamak için büyük bir çalışma içindeyiz. Bu gelişme bizim için de bir fırsattır. Moda Lojistik Merkezi sadece DHL için bir dönüm noktası değil; Çin’deki yüksek moda endüstrisi için de birinci sınıf lojistik bir çözümdür” şeklinde konuştu.
 
DHL Global Forwarding Çin CEO’su Steve Huang da, konu ile ilgili şunları söyledi: “DHL Çin’de dünyanın önde gelen lüks moda markalarını araştırdık ve onların beklentilerini bile aşan bir hizmet paketi ile bir tesis oluştuduğumuza inanıyorum. Temizlik, sıcaklık, nem kontrollü ve tozsuz bir ortamda depolama alanı çok önemlidir; bunun yanı sıra, gümrüklü ve gümrüksüz her iki konuda da hizmet veren DHL Moda Lojistik Merkezi’nde özel sandıklar, kafesler, BT ve gözetim sistemleri, özel operasyon ve güvenlik yönetimi bulunmaktadır. Sanatın ve anti-hırsızlık – sahteciliğe karşı özel güvenlik sistemlerinin, en az taşıma sırasındaki hasar kadar önemli olduğunu hatırlamakta yarar var.”
 
Bu merkez, 10.500 m² alanda, üç katlı bir binada bulunuyor ve 100 uzman personel istihdam edecek. Merkez, müşterilerine geniş bir yelpazede, büyük moda perakendecilerinin özel ihtiyaçları çerçevesinde tasarlanmış çözümler sunacak. Hazır giyim, mücevher ve saatler, parfüm, kozmetik, aksesuar ve deri ürünleri bunların başlıcaları…
 
Merkez, güvenlik endişelerini gidermek için esnek ve ısmarlama lojistik çözümleri sunacak. Ayrıca katma değerli hizmetler olarak anılan tasnif, toplama, etiketleme, dikiş ve örgü, görsel kalite kontrol, yeniden ambalajlama, satış sipariş yönetimi gibi farklı lojistik hizmetleri de, bu merkezin hizmetleri arasında yer alıyor.
 
McKinsey tarafından yapılan bir araştırma, Çin’in lüks eşya pazarının 2015 yılına kadar 180 milyar Renminbi (22.5 milyar Euro) değerinde olacağını tahmin ediyor. Büyümenin beklenen bir sonucu olarak, DHL Global Forwarding’in başka yerlerde de moda lojistik merkezleri açması gerekecek…
 
2006 ve 2011 yılları arasında DHL Asya Pasifik ve Avrupa arasında artan moda ve hazır giyim ticaret akımları nedeniyle DHL, Hindistan, Hong Kong, Pakistan, Sri Lanka, Vietnam, Bangladeş, Kamboçya ve Kuzey Amerika gibi birçok ülkede buna benzer merkezler açmak üzere özel bir çalışma başlattı.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim