• BIST 9710.62
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

DHL'den “Open Innovation” yarışması

DHL'den “Open Innovation” yarışması
Dünya’nın lider uluslararası lojistik firması DHL, Şehir Lojistiği alanında dünyanın ilk “Open Innovation” yarışmasını düzenliyor.

DHL’den Şehir Lojistiği Konulu “Open Innovation” Yarışması

Dünya’nın lider uluslararası lojistik firması DHL, Şehir Lojistiği alanında dünyanın ilk “Open Innovation” yarışmasını düzenliyor.

Firmaların yalnızca kurum içinde üretilenlerle değil, çeşitli dış kaynaklardan sağlanan fikirlerle de yaratıcılığını beslemesi gerekliliğinden yola çıkan Open Innovation yaklaşımı otomotiv, teknoloji ve tüketici ürünleri sektörlerinde sıkça kullanılıyor. DHL’in çözüm ve inovasyon merkezi DHL Solutions&Innovations (DSI) bu yolla akademisyen, politikacı, BT uzmanı ya da fikir beyan etmek isteyen herhangi bir meslek grubunun katkılarıyla Şehir Lojistiği kavramını daha da geliştirmeyi amaçlıyor. DHL mevcut Konsolidasyon Merkezi, Smart Truck, Packstation (7/24 Servis Noktası) ve diğer “yeşil” fikirli inovasyonları sayesinde Şehir Lojistiği alanında sektöre öncülük ediyor.

DSI Başkan Yardımcısı Steffen Frankenberg, tüm dünyada hızla devam eden şehirleşme sürecinin Şehir Lojistiği alanında taleplerin de artmasına neden olduğunu söyledi. Trafiğin azaltılması ve Yeşil Şehir beklentisinin gelecek için çok önemli konular olduğunun altını çizen Frankenberg, “Bu açıdan bakıldığında DHL’in lojistik sektöründe çok önemli bir rol oynadığı görülüyor. Biz Şehir Lojistiği alanındaki yaklaşımımızı ve perspektifimizi bu sektör dışındaki oyuncuların da katılımıyla daha da genişletmek istiyoruz. Şirket dışından gelecek yeni bakış açıları sayesinde zorlukları daha iyi belirleyebilir ve yeni lojistik çözümler için fikir üretebiliriz. Bu yarışmaya katılacak herkesten düşüncelerine sınır koymamalarını bekliyoruz.” dedi.

“Open Innovation” yarışması 3 kategoriye odaklanıyor: 1. Kentsel alanlarda lojistik verimlilik ( operasyonel çözümler), 2. Yeşil Şehir ve şehir yaşamı ( yasal düzenlemeler), 3. Dijital lojistik ( yazılım ve IT çözümleri). DHL bu yarışmayla farklı alanlardan uzmanları, akademisyenleri, politikacıları, kamu otoriterelerini ve büyük kentlerde yaşayan insanları Şehir lojistiği alanında düşünmeye ve tartışmaya çağırıyor. Tüm fikirler ve deneyimler web tabanlı açık bir forumda tartışılacak. 18 Ekim 2011 tarihinden itibaren www.dhl.com/citylogistics-oi adresinde açılacak platforma en son başvuru tarihi ise 28 Kasım 2011.

Farklı alanlara ve özgeçmişlere sahip uzmanlardan oluşan jüri, Aralık ayında başvuruları değerlendirecek ve 2012 yılının ilk çeyreğinde kazanan yarışmacıları açıklayacak. DSI’nin Şehir Lojistiği Ekibi süreci yürütecek ve uzmanlar ile birlikte taşıma, dağıtım, IT yapıları ve kentsel düzenlemeler konularında yeni çözümler geliştirilmesine liderlik edecek..

Yarışma Kategorilerine Genel Bakış

Kentsel alanlarda lojistik verimlilik

Malların ve hizmetlerin lojistik akışları sınırlı çevrelerin içinde ve dışında nasıl geliştirilebilinir? Gelecekte hangi yeni lojistik zorluklar bekleniyor?

Yeşil Şehir ve kent yaşamı

Yeşil Şehir’in gerçek tanımı nedir ve neleri gerektiriyor? Önümüzdeki 50 yıl içinde bir şehrin karşılaşacağı zorluklar neler ve bu zorluklar için nasıl düzenlemeler gerekiyor?

Dijital lojistik

Hangi IT çözümleri trafik yönetimi, trafik tahmini ve depo yönetimi gibi alanlarda lojistik hizmetlerinin iyileştirilmesine katkı sağlayabilir? Yeni nesil akıllı IT çözümleri nedir?

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim