• BIST 9530.47
  • Altın 2476.509
  • Dolar 32.4779
  • Euro 34.7869
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C

DHL’den sağlık sektörüne özel hizmet

DHL’den sağlık sektörüne özel hizmet
DHL Supply Chain Türkiye, sağlık sektörü taşımacılığında bir ilke daha imza attı ve sıcaklık kontrollü taşıma hizmetini müşterileri için hayata geçirdi.

 

DHL Supply Chain Türkiye, sağlık sektörü taşımacılığında bir ilke daha imza attı ve sıcaklık kontrollü taşıma hizmetini müşterileri için hayata geçirdi. Seyir halindeyken araç içindeki sıcaklık değişikliklerini ölçümleyebilen ve gerekli hallerde sıcaklığa müdahale edebilmeye olanak tanıyan araçların validasyon süreci gerçek dağıtım koşullarında yapılarak Eylül ayında tamamlandı.
 
ÖDÜLLÜ DHL SMART SENSOR UYGULAMASI KULLANILIYOR
 
DHL Supply Chain araçlarında, sıcaklık ve nem kaydını tutmak için DHL akıllı sensörleri kullanıldı. DHL Smart Sensor Portalı sayesinde sıcaklık ve nem gerçek zamanlı olarak izlenebiliyor, araç dağıtım lokasyonları harita üzerinde takip edilebiliyor. Dağıtım esnasında kaydedilen sıcaklıklar ise göndericilerle paylaşılıyor. Özellikle sağlık sektöründe ürünün etkinliğini korumak amaçlı geliştirilmiş olanDHL Smart Sensor, ilaçların taşıma sırasında dış şartlardan korunduğundan emin olmayı sağlıyor. Taşıma esnasında ürünün gereken sıcaklık, nem ve ışık şartlarında muhafaza edilmesini ve ürünle ilgili bilgilerin daimi olarak web üzerinden iletilmesini sağlayan DHL Smart Sensor, 2007 yılında RFID Journal Ödüllerinde hizmet/ürün geliştirme alanında en iyi RFID uygulaması seçilmişti.
 
DHL Supply Chain Genel Müdürü Hakan Kırımlı sektöre dair soğuk zincir ve diğer hizmetler hakkında şöyle konuştu: “Belirli sıcaklık, ışık, nem kriterlerine uygun şekilde dağıtımı yapılması gereken sağlık ve yaşam bilimi ürünlerinin, bu şartlar gözetilmeden dağıtımı, ürünlerin etkisini azaltma riski içerdiğinden sektörün önemli bir sorunudur. Biz, bugün bu özellikli ürünlerin en uygun şartlarda son noktaya kadar teslim edilmesini sağlayacak altyapı ve sistemlere sahibiz. DHL Supply Chain’in lojistik sektördeki öncü rolü, sürekli olarak mevcuttaki ürünlerini geliştirmesi ve yeni ürünleri servis yelpazesine katmasıyla gerçekleşiyor. DHL Supply Chain Türkiye olarak, hayata geçirdiğimiz özel sıcaklık kontrollü araçlar uygulamamızla, sağlık sektörü taşımacılığında vazgeçilemez bir gereklilik haline gelecek olan bu uygulamanın sektördeki uygulayıcısı olduk. Söz konusu pilot uygulamamız, öncü yaklaşımımız sayesinde müşterilerimizin iş süreçlerinde yarattığımız bir katma değer olarak sektörde ön plana çıkıyor. DHL Supply Chain olarak, depolama ve dağıtım yanında trendlerle paralel birçok özellikli hizmet sunarak ve teknolojinin imkanlarından yararlanarak sağlık sektörüne verilen hizmet portföyünü geliştirmeyi hedefliyoruz.”
 
SOĞUK ZİNCİR TAŞIMACILIĞINDA YENİ TRENDLERX
 
Sağlık sektörünün dinamik yapısı, müşteri ihtiyaçları ve alışkanlıkların değişiklik göstermesi, yeni dağıtım modellerinin geliştirilmesi zorunluluğunu ortaya çıkarıyor. Bu ihtiyaçlar özellikle parsiyel soğuk dağıtım ve çift rejimli dağıtım gerekliliklerinin ortaya çıkmasına neden oluyor. DHL Supply Chain, her iki dağıtım türü için de gerekli tüm altyapı çalışmalarını gerçekleştirmeye devam ediyor. DHL Supply Chain tarafından sağlık sektörüne özel sunulan hizmetleri arasında Sağlık Bakanlığı onaylı ve ISO 9001:2008 sertifikalı tesislerde depolama ve sipariş yönetimi, soğuk zincir ve sıcaklık kontrollü dağıtım, ambalajlama ve paketleme hizmetleri yanında karekod ilaç takip sistemi yönetimi, müşteri hizmetleri, tedarik zinciri modelleme ve tahsilat hizmetlerinin yanı sıra donuk (-25 derece), soğuk (-2 ve +8 derece arasında) dağıtım ve depolama gibi hizmetler de bulunuyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim