• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

DHL’in Küresel Gönüllülük Günü kutlandı

DHL’in Küresel Gönüllülük Günü kutlandı
Sosyal sorumluluğu şirket stratejisinin temel bir parçası haline getiren DHL, çevreye ve içinde bulunduğu topluma karşı sorumlu davranmanın uzun vadede başarının anahtarı olduğuna inanıyor.

Bu noktadan hareketle şirket ’Sorumluluğu Yaşamak’ sloganı ile kapsamlı bir strateji geliştirdi. İnsan ve çevre odaklı sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmeyi hedefleyen DHL Supply Chain Türkiye de DHL Küresel Gönüllülük Günü etkinlikleri kapsamında LÖSEV ile ortaklaşa bir gönüllülük günü etkinliğine  imza attı.

Dünyanın dört bir yanındaki DHL şirketlerinde farklı uygulamalarla hayata geçen Gönüllülük Gününde binlerce DHL çalışanı programın ikinci yılında 736 farklı sosyal sorumluluk projesiyle gönüllü olarak yer aldı.

Ülkemizdeyse DHL Supply Chain Türkiye çalışanları “Dünya Gönüllülük Günü” kapsamında LÖSEV işbirliği ile 9-12 yaş arasındaki 30 çocukla birlikte 15 Eylül cumartesi günü bir etkinlik düzenledi. Etkinlik programı dahilinde DHL Supply Chain Türkiye çalışanları sabah İstanbul Oyuncak Müzesinde çocuklarla bir araya gelerek müzeyi ziyaret etti. Böylece çocuklar dünyanın çeşitli ülkelerindeki antikacılardan ve açık artırmalardan toplanan pek çok orijinal ve günümüzde rastlanması zor oyuncağı ilk kez görme fırsatı elde etti. Öğle yemeğinin ardından, LÖSEV çocukları DHL çalışanlarıyla birlikte Kadıköy Halis Kurtça Kültür Merkezi’nde Küçük Prens adlı oyunu izlediler.

Deutsche Post DHL’in bireyler arasındaki dayanışmayı artırarak daha güçlü toplum yaratmak amacıyla başlattığı Küresel Gönüllülük Günü, dünya genelinde her yıl çeşitli yardım etkinlikleri ile kutlanıyor. DHL Küresel Gönüllülük Günü kapsamında grup çalışanları, bakıma muhtaç çocuk, genç ve yaşlılara yardım projelerine katılıyorlar. Deutsche Post DHL çalışanları ayrıca, okul ve halk merkezlerinin restorasyonu ve temizliği, çevre düzenlemesi gibi projelere katkıda bulunuyor.

Bu yıl dünya çapındaki tüm DHL çalışanları 6-16 Eylül arasında benzeri projelerde yer alarak, içinde yer aldıkları topluma katkıda bulunacaklar. Dileyen çalışanlar bu 10 günlük dönemin dışında da yaşlı ve engellilere yardım, çevre temizliği ve başka bazı alanlarda gönüllü çalışmaya devam edebilecekler. Geçen sene 130 ülkede 600 projeyle kutlanan Dünya Gönüllülük Gününde bu yıl Güney Afrika’da okulların eğitim modellemesine destek, Rusya’da evsizlere yapılan bağışlar, Hindistan’da görme engelli çocuklar için özel kitap sponsorlukları ve Tayland’da doğal rezervlerin temizlenmesi gibi bacakları içeriyor.

Geçtiğimiz yılın projesinde DHL Supply Chain Türkiye çevre, sosyal sorumluluk ve eğitim alanındaki projelerini Pirinççi Köyü İlköğretim Okulu’na yardım faaliyeti kapsamında bir araya getirmişti. Proje kapsamında Eyüp ilçesindeki Pirinççi Köyü İlköğretim Okulu’nun çatı tamiri, dış cephe boyası, oyun parkı yapımı ve ağaç dikimi gibi onarım ve yenileme ihtiyaçlarını karşılayan DHL Supply Chain Türkiye çalışanları, okul öğrencilerine eğitim malzemeleri hediye ederken düzenledikleri aktivitelerle öğrencilerin eğlenirken bilgilenmesini de sağlamıştı.

Şirket böylelikle küresel düzeydeki çevre koruma, afet yönetimi ve eğitimden oluşan GoGreen, GoHelp ve GoTeach programlarını da Dünya Gönüllülük Gününe entegre etmişti.

DHL Supply Chain Türkiye Genel Müdürü Hakan Kırımlı, Dünya Gönüllülük Günü hakkında şöyle konuştu: “220’den fazla ülkede 470 binden fazla çalışanıyla DHL’in nitelikli ve başarılı çalışanları, içinde bulundukları toplumu olumlu yönde etkilemek konusunda büyük bir potansiyele sahip. Tüm bu enerjiyi yaşadığımız topluma çeşitli projelerle olumlu katkıda bulunmak için kanalize ederek ihtiyaç duyulan noktalara destek vermek bizim için büyük önem taşıyor. Çalışanlarımızın gönüllülük temelinde yaptıkları çalışmaların her biri bizim için ayrı ayrı değerli. Bu yıl da ülkemizde LÖSEV ile işbirliği sonucu çocuklarımızın yüzünü güldürebilmiş olmaktan dolayı mutluyuz.” 

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim