• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

DHMİ, 3. Havalimanı'nda kuleyi özelleştiriyor

DHMİ, 3. Havalimanı'nda kuleyi özelleştiriyor
İstanbul’a yapılacak üçüncü havalimanına ilişkin ihale şartnamesinin hazırlanması süreci devam ederken yeni yapılacak havaalanında hava seyrüsefer uygulaması farklı bir modelle sağlanacak.

 

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda kuruluş sürecinde ve sonraki yıllarda uygulanan ancak daha sonra Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne devredilen hava trafik kontrol hizmetlerinin özelleştirilmesi sistemi üçüncü havalimanında da uygulanacak.
 
Bu ay içinde şartnamesinin tamamlanması ve iki ay içinde ihaleye çıkılması beklenen üçüncü havalimanına ilişkin ayrıntılar yavaş yavaş belli olmaya başladı.
 
TAV, LİMAK, İçtaş, Alarko gibi yerli birçok dev firmanın yanı sıra yabancı yatırımcıların da yakından takip ettiği üçüncü havalimanında meydan kontrolü terminal işletmecisi tarafından sağlanacak. 
 
Yap-İşlet-Devret yöntemiyle ihale edilecek terminalde, meydan kontrol hizmetleri de ihaleyi kazanan firma tarafından verilecek. Ancak yaklaşma ve yol kontrol hizmetleri DHMİ tarafından verilmeye devam edecek. Sadece meydan kontrol hizmeti, ihaleyi kazanan firma tarafından oluşturulacak ekip tarafından yürütülecek.
 
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bir dönem uygulanan ancak daha sonra vazgeçilen sistemin meydanın daha efektif kullanılmasının yanı sıra daha fazla ihtiyaç duyulacağı için kontrolörler için avantajları beraberinde getirecek. Halen 1200 hava trafik kontrolörünün görev yaptığı Türkiye’de, bu hizmetin özelleşmesinden sonra kontrolörlerin bir kısmının, daha iyi ekonomik koşullar sunması beklenen özel sektöre kayacağı öngörülüyor. Konuya ilişkin henüz kesin bir açıklama yapılmazken, yeni sistemde yabancı hava trafik kontrolörlerinin de çalışma ihtimali bulunuyor. 
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim