• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

DHMİ ağır kış şartlarına meydan okuyor

DHMİ ağır kış şartlarına meydan okuyor
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, DHMİ'nin sorumluluğundaki 45 havaalanının Hatay Havaalanı dışında hepsinin hava trafiğine açık olduğunu söyledi.

Birdal, Türkiye'de son günlerde olağanüstü kış şartları yaşandığını hatırlatarak, geçen senelere göre oldukça yoğun ve soğuk bir kış dönemi geçirildiğini söyledi.

Hava şartlarından en çok etkilenen ulaşım araçlarının başında uçakların geldiğini belirten Birdal, Türkiye'de DHMİ'nin işletim sorumluluğunda bulunan 45 havaalanı bulunduğunu, şu an itibarıyla Hatay Havaalanı haricinde hepsinin hava trafiğine açık olduğunu kaydetti. Yoğun bir kar mücadelesi yaptıklarını anlatan Birdal, ''Kış şartları ve yağış durumuna göre bazı havalanlarımızda hemen pisti açmak mümkün olmayabiliyor. Buzlanma, don olayları kendisini gösterebiliyor, ama kısa bir zaman içerisinde kar mücadele ekiplerimiz özellikle tarifeli seferlerin bulunduğu havaalanlarında bu seferleri aksatmadan, gece gündüz 24 saat esasına göre çalışarak havaalanlarımızı, pistlerimizi açık tutmaya gayret ediyorlar'' diye konuştu.

-''İstanbul'da kar mücadelesi devam ediyor''-

Atatürk Havalimanında bu sene çok ciddi kar mücadelesi yaptıklarını ve mücadelenin halen devam ettiğini anlatan Birdal, şunları kaydetti:

''Atatürk Havalimanında 3 gündür aralıksız kar mücadelesi yapıyoruz. Buna rağmen 29 Ocak'ta toplam 888 uçak Atatürk Havalimanına indi, kalktı. Bu kadar yoğunluğa rağmen, 30 Ocak'ta ise 601 uçak iniş kalkış yaptı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim