• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

DHMİ, hava kontrolörü alımı yapacak

DHMİ, hava kontrolörü alımı yapacak
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü’nün taşra teşkilatında stajyer hava trafik kontrolörü olarak çalışmak üzere sınavla 20 kişi alacak.

DHMİ, sınavla 20 kişi alacak

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü’nün taşra teşkilatında stajyer hava trafik kontrolörü olarak çalışmak üzere sınavla 20 kişi alacak.

DHMİ’nin ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü’nde stajyer hava trafik konrolörü olarak çalışmak üzere 20 kişi alınacak. Stajyer hava trafik kontrolörü adayları için KPSS Puan Türü ve Taban Puanı: KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olması gerekecek. (KPSS Puanının Geçerlilik Yılı 10-11 Temmuz 2010 tarihli Kamu Personeli Seçme Sınavı.)Stajyer hava trafik kontrolör adaylarının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, Hava Trafik Kontrol Kursu’nun başlayacağı 9 Temmuz 2012 tarihi itibariyle, 27 yaşından gün almamış olması, 4 yıllık fakülte veya yüksek okul mezunu olması gerekecek.

Hava Trafik Kontrol adaylarının seçimi için geliştirilmiş, bilgisayar destekli seçme sınavı veya genel yetenek, muhakeme, zeka, hafıza ve çabuk karar verme gibi özellikleri test etmeye yönelik yazılı sınav ve Türkçe ve İngilizce dillerinde, yanlış anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aşırı heyecan sahibi olmamak gibi özelliklerin tespitine yönelik sözlü sınav şeklinde uygulanacak.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Stajyer Hava Trafik Kontrolörü Pozisyonlarına İlk Defa Atanacak Adayların Seçme Sınavlarına Dair Yönetmelik gereğince duyurulan boş pozisyonların sayısının 3 katı kadar aday KPSSP3 puanı en yüksekten başlamak üzere yazılı yarışma sınavına çağırılacak.

-SINAVLAR 4-8 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK-

Bilgisayar destekli seçme programı sınavı veya yazılı sınavlar DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğünde 4-8 Haziran tarihleri arasında saat 09.00’da başlayarak yapılacak. Bilgisayar destekli seçme programı sınavı veya yazılı sınava çağrılacak adaylara yazılı tebligat yapılmayacak. Sınava ilişkin liste www.dhmi.gov.tr adresinde ilan edilecek.

Bilgisayar destekli seçme programı sınavı adaylara DHMİ Web sayfasından duyurulan gün ve saatte gruplar halinde yapılacak. Sınavlarda başarı gösteren stajyer hava trafik kontrolör adayları sözlü sınava sınav tarihi, yeri ve saati DHMİ’nin internet sitesinden duyurulacak. Başvuru süresi 16 Nisan 2012 tarihinde başlayacak ve 18 Mayıs 2012 günü mesai bitiminde sona erecek.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim