• BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 26 °C

DHMİ Personeli tazminat hakkını istiyor

DHMİ Personeli tazminat hakkını istiyor
Türk Ulaşım-Sen Adana Şube Başkanı Cengiz Köse, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ ) personelinin aldığı havacılık tazminatı ile ilgili oranlara ilişkin Yüksek Planlama Kurulu'ndan karar çıkmamasına tepki gösterdi.

Türkiye Kamu-Sene bağlı Türk Ulaşım-Sen Adana Şubesi üyeleri Cemalpaşa Postanesi önünde yaptıkları basın açıklaması yaptı.

 Basın açıklamasını okuyan Türk Ulaşım-Sen Adana Şube Başkanı Cengiz Köse, Devlet Hava Meydanları İşletmesinin 1989 yılından itibaren Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatına (Eurocontrol) üye olduğunu ve Eurocontrolün temel prensibinin, hava seyrüseferine yönelik tesis ve hizmetlere ilişkin oluşan giderlerin hava sahasını kullanan tüm kullanıcılardan alınması ve üye ülkeye geri ödenmesi olduğunu hatırlattı. Köse, "EUROCONTROL üyesi ülkelerin 2011 yılı itibariyle onaylanan Toplam Maliyet Tabanları içerisindeki personel maliyetleri oranına göre kıyaslama yapıldığında yüzde 39luk oranlarla Türkiyenin bu sistem içerisinden pay alan diğer ülkelerin çok altında yer aldığı görülecektir" dedi.

 1989 yılından beri DHMİ'nin üyesi olduğu Eurocontrol aracılığıyla 2005 yılına kadar DHMİ çalışanlarının ücretleri ve "havacılık tazminatı" adı altında bir tek kuruş elde edilemediğini söyleyen Köse, hava sahaları Türkiye ile kıyaslanmayacak kadar küçük olan ülkelerin dahi, sistemden çok daha fazla pay alırken, DHMİ çalışanları ve Türkiyenin bu haklardan mahrum bırakılarak, yıllardan beri ciddi miktarda döviz kaybına uğratıldığını ifade etti.

 Geç de olsa bu gerçeğin farkına varılarak 1 Ağustos 2010da 6009 sayılı Kanunun 59. maddesi ile yeni bir düzenleme ile havacılık tazminatı oranlarının 3 kata kadar arttırılmasını sağlandığını ancak uygulama esaslarını belirleme yetkisinin Yüksek Planlama Kuruluna bırakıldığını dile getiren Köse, "Sayın Başbakandan neden destek istiyoruz?

Çünkü kanun değişikliğinden bu yana 1 yılı aşkın zaman geçmesine rağmen uygulama için gerekli YPK Kararı çıkmamıştır. Sorunun çözümünde önemi bulunan KİT Genel Müdürlüğü'nün başındaki bürokratınıza ulaşmak maalesef mümkün değildir.

Bu durumu anlatmak için randevu talep ettiğimiz Devlet Bakanı Ali Babacan ile görüşmek de bugüne kadar mümkün olamamıştır. KİT Genel Müdürlüğü ilk düzenlemede belirlenen oranlara sadece kesilecek vergi nispetinde artırıma gidilmesi yönünde görüş bildirmesi dışarıdan sağlanacak kaynağı istemiyoruz hissini yaratmaktadır diye konuştu.

 Sendika üyeleri basın açıklamasının ardından Başbakanlığa ulaştırılmak üzere Cemalpaşa Postanesinden mektup gönderdiler.

 www.UlasimOnline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim