• BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

DHMİ vergi ve yatırım rekortmeni oldu

DHMİ vergi ve  yatırım rekortmeni oldu
DHMİ, Gelir İdaresi Başkanlığının açıkladığı 2012'ye ait Kurumlar Vergisi ilk 100 sıralamasında, kamu kurumları arasında 3., ilk 100 listesinde de 18. sırada yer aldı.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) açıkladığı 2012 yılına ait Kurumlar Vergisi ilk 100 sıralamasında, DHMİ Genel Müdürlüğünün kamu kurumları arasında 3., ilk 100 listesinde de 18. sırada yer aldığını belirterek, "DHMİ, sadece vergi rekortmeni değil, kamu-özel sektör işbirliği öncüsü, hizmet ve yatırım şampiyonu bir kuruluş" dedi.
 
Birdal, yaptığı açıklamada, DHMİ olarak 2012 yılında 150 milyon 968 bin lira vergi ödeyerek kurumlar vergisi rekortmenleri arasında yer aldıklarını anımsatarak, "İlk 100 sıralamasında 18. olduk. Bunun yanı sıra en çok vergi ödeyen kamu iktisadi teşebbüsleri arasında 3. sıraya yerleştik. Bütçeye katkımız, 2012 yılında 189 milyon lira olarak gerçekleşti. Ekonomiye 2012 yılındaki toplam katkımız ise 868,1 milyon lira oldu. Hizmet satışlarımızın tutarı ise 2012 yılında 1 milyar 963 milyon lira oldu. Rakamların tanıklık ettiği bu tablo kuruluşumuz için gurur verici" diye konuştu.
 
"DHMİ, hem vergi hem de yatırım rekortmeni"
 
Türkiye ekonomisine katkılarının yüksek miktarda vergi ödemek şeklinde tahakkuk ettiğini dile getiren Birdal, kamu-özel sektör işbirliği sayesinde özel sektör kaynaklarının, önemli alt yapı yatırımlarına aktarılmasının yolunu açtıklarını anlattı.
 
Devlet Hava Meydanları İşletmesinin özellikle son 10 yıllık süreçte üstün işletmecilik becerisi ve yönetimsel başarısıyla küresel ölçekte bir kuruluş olmayı başardığına işaret eden Birdal, şöyle devam etti:
 
"Bir yandan ülkenin ihtiyacı olan havacılıkla ilgili yatırımları süratle gerçekleştirirken diğer yandan da ülke ekonomisine önemli katkılarda bulundu. Sadece 2013 yılında ihalesini gerçekleştirip, temelini attığımız projeleri milyar dolarlarla ifade ediyoruz. Sayın Başbakanımızın talimatı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın yoğun çaba ve yönlendirmeleriyle gerçekleştirdiğimiz, asrın ihalesi olarak nitelendirilen İstanbul yeni havalimanı, yatırım rekorlarımızın zirvesidir. Bu ihale sadece kurumsal bir başarı değil, aynı zamanda Türk havacılığının ve Türkiye ekonomisinin eriştiği eşsiz zirvenin de kanıtıdır."
 
"Yıl içinde yatırımlar hız kesmeden sürecek"
 
Birdal, 2013 yılında DHMİ'nin öz kaynaklarıyla 450 milyon lira tutarında yatırım yapılmasının programlandığına dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Ülkemizin en ücra köşelerini 'havalimanı ağıyla' dünyaya bağlayan kuruluşumuz, aynı zamanda Türkiye'nin güleç yüzü olarak tanıtım ve turizmde de önemli rol oynuyor. Milyonlarca dünya gezgini, daha ülkemize ayak basar basmaz mimari açıdan özgün, rahat, konforlu, çağdaş havalimanlarımızdan Türkiye'ye 'merhaba' diyor. Ekonomimiz ve turizmimize bu yönüyle de katkı sunmaktan mutluluk duyuyoruz."
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim