• BIST 9530.47
  • Altın 2476.807
  • Dolar 32.4387
  • Euro 34.7231
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

DHMİ'nin 81. kuruluş kutlaması iptal oldu

DHMİ'nin 81. kuruluş kutlaması iptal oldu
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, 20 Mayıs'ta gerçekleştirilecek 81. kuruluş yıldönümü kutlamalarını, Soma'daki maden ocağında meydana gelen kaza nedeniyle iptal ettiklerini bildirdi.

Birdal, Soma'daki maden faciası nedeniyle taziye mesajı yayımladı. Birdal, mesajında şunları kaydetti:

"Milletimizin başı sağ olsun, Allah şehitlerimizin ailelerine sabır ve uzun ömür versin. Yaralılara acil şifalar ihsan etsin. Halen madende kurtarılmayı bekleyen kardeşlerimizin salimen kurtuluşu için milletçe dua edelim. 20 Mayıs'ta yapacağımız DHMİ'nin 81. kuruluş yıl dönümü kutlamalarını iptal ettik. Şehitlerimizin ruhları şad olsun"

EPDK, ÖİB ve ATB'den taziye mesajı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun internet sitesinde yer alan mesajda, kazada hayatını kaybeden madencilere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralı işçilere acil şifa dilekleri iletildi. Mesajda "Maden ocağında devam eden kurtarma çalışmalarının ümitli ve sevindirici haberlerle gelişmesi acımızı bir nebze de olsa hafifletecektir" ifadesine yer verildi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı da taziye mesajı yayımladı. Mesajda "Manisa Soma'da hayatlarını kaybeden madenci şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyor, milletçe tüm acılarını paylaşıyoruz" ifadeleri yer aldı.

Ankara Ticaret Borsası tarafından yayımlanan başsağlığı mesajında, yüksek rakamlara ulaşan can kayıplarının derin üzüntüye sebep olduğu belirtildi. Mesajda, şunlar kaydedildi:

"Bu noktada söylenecek sözler tükenmektedir. İşçilerimiz ve ailelerinin yaşadığı büyük acıyı en derin duygularımızla paylaşıyoruz. Camiamız adına, hayatını kaybeden işçi kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, ailelerine sabır ve metanet diliyoruz."

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim