• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Didim'de otellerin doluluk oranı yüzde 75 oldu

Didim'de otellerin doluluk oranı yüzde 75 oldu
Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, Aydın'ın Didim ilçesinde otellerin doluluk oranının yüzde 75'e ulaştığı açıkladı.

Didim'de otellerin doluluk oranı yüzde 75 oldu

Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, Aydın'ın Didim ilçesinde otellerin doluluk oranının yüzde 75'e ulaştığı açıkladı.

Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, yaptığı açıklamada, ilçeye genellikle İngiliz turistlerin geldiğini ve Didim'in İngilizlerle özdeşleştiğini ifade ederek, ''Acentelerin Nisan ayı sonunda ilk İngiliz kafilesini getirmesiyle bu yıl sezonu açtık'' dedi.

Genel seçimlerin yapılması ve okulların kapanmasının ardından yerli turistlerin de gelmeye başladığını belirten Atabay, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Şu an itibariyle nitelikli otellerde ortalama yüzde 75 doluluk oranını yakalamış durumdayız. Daha küçük oteller ise yüzde 40 dolu durumda. Amacımız yabancı turist çeşitliliğini sağlayarak bu oranı yükseltmek. Bunu da yavaş yavaş gerçekleştiriyoruz. A

rtık Didim'e önceki yıllara göre daha çok Alman ve Rus gelmeye başladı. Bunda nitelikli tesislerin sayısının artmasının da önemli bir payı var.''

''DİDİM TURİZMDEN HAK ETTİĞİ PAYI ALAMIYOR''

Temmuzda sezonun en yüksek doluluk oranının yaşanacağının tahmin edildiğini vurgulayan Atabay, Ramazan ayı nedeniyle ağustosta düşüş beklediklerini belirtti.

Didim'in turizmden hak ettiği payı alamadığını düşündüklerini, bunun için tanıtıma büyük önem verdiklerini dile getiren Atabay, şunları kaydetti:

''Apollon Tapınağı ve Milet Müzesi gibi tarihi zenginliklerimiz, 11 tane mavi bayraklı plajımız ve her bütçeye uygun tesislerimiz olmasına rağmen turizmde liderliğe oynayacak atılımı yapamadık. Bu atılım ancak turizmciler kadar devletin de bu işi sahiplenmesiyle mümkün olabilir. Özel plan ve projeler hazırlanıp, bunlar hayata geçirilirse Didim Türkiye turizminde örnek olabilir.''

Hava sıcaklığını 36 dereceye ulaştığı Didim'de turistler Altınkum Plajı'nı sabahın erken saatlerinden itibaren dolduruyor.

Altınkum Plajı'nda yer bulmakta zorlanan yerli ve yabancı turistler, ilçedeki mavi bayraklı diğer plajları tercih ederken, deniz suyu sıcaklığının 25 dereceyi bulduğu ilçede, günübirlik tekne turları da büyük rağbet görüyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim