• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Digicom icradan mal kaçırmakla suçladı

Digicom icradan mal kaçırmakla suçladı
DIGICOM, Güney Koreli elektronik devi LG’den 300 milyon lirayı aşan rekor tazminatı tahsil etmek için başlattığı haciz ve icra takibinde LG’yi mal kaçırmakla suçladı.

Digicom icradan mal kaçırmakla suçladı

DIGICOM, Güney Koreli elektronik devi LG’den 300 milyon lirayı aşan rekor tazminatı tahsil etmek için başlattığı haciz ve icra takibinde LG’yi mal kaçırmakla suçladı.

LG ise tartışmaya konu 59 bin liralık ödeme için ‘O eski alacak’ dedi. Bu arada Mahkeme, LG’nin Digicom tarafından haciz işlemleri sırasında bulunarak el konulan 14.4 milyon liralık hisse senedinin haczine yaptığı itirazı reddetti. Bu hisselerin icra yoluyla satışı için bilirkişiye kıymet takdiri yapılırken, LG’nin haciz ihbarnamesinden hemen önce 59 bin dolarlık bir alacağını bir başka şirketine devrederek hacizden mal kaçırdığı öne sürüldü. Digicom’un avukatı Münci İnci, 300 milyon lirayı aşan tazminat borcuna rağmen 59 bin dolarlık küçük bir meblağın dahi kaçırılmaya çalışılmasına şaşırdıklarını, suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

LG mal beyanında bulundu

Digicom’un kazandığı faiziyle birlikte 300 milyon lirayı aşan tazminatın ardından LG’nin yasa gereği mal beyanında bulunduğunu anlatan İnci, şunları söyledi: “Gebze 2. İcra Müdürlüğü’nden Arçelik-LG Klima San. ve Tic. A.Ş.’ne ve LG’nin hisselerine haczin uygulanması için gidildi. Pay defteri talebe rağmen sunulmayınca, şirket hisse senedi ve pay defterinin bulunması için yaklaşık 3 saat arama yapıldı. 5 saat süren haciz işlemleri sırasında şirket kasasında LG Electronics Inc.’e ait 14.4 milyon liralık hisse senedi bulundu ve icra kasasında muhafaza altına alındı. LG avukatlarının bu haciz işlemine yaptığı itirazın reddedilmesinin ardından haczedilen hisse senetlerinin satışı yapılmak üzere kıymet takdiri yapılması için Gebze 2. İcra’ya talimat gönderildi.

Senetlere kıymet takdiri

İstanbul 4 İcra Müdürlüğü tarafından LG’nin Arçelik A.Ş.’de mevcut hak ve alacaklarının haczi için gönderilen haciz ihbarnamesine Arçelik’ten yanıt geldiğini anlatan İnci şunları söyledi: “Gelen yanıtta LG’nin, Arçelik’te 59 bin dolar alacaklı olduğu, ancak haciz ihbarnamesinden önce noterden LG grubuna ait LG Electronics Middle East Co. Ltd. şirketine temlik edildiği bildirildi. İcra ve İflas Kanunu (İİK) 338 gereğince Güney Kore’deki yöneticiler hakkında gerçeğe aykırı mal beyanında bulunmaktan, Türkiye’deki yöneticiler ve Arçelik yöneticileri dahil haklarında İİK 331 gereği alacaklısını zarara sokmak kastıyla mevcudunu eksiltme fiilinde bulunma ve bu fiile iştirak nedeniyle suç duyurusunda bulunacağız. Hisse senetlerinin kıymet takdiri biter bitmez, hisse senetlerinin satış işlemleri başlatılacak.”

LG: Alacağımız önceden temlik edildi, sözleşmeyi icra memuruna gösterdik

LG Electronics Inc. şirketinin Avrukatı Murat Karkın ise iddiaların doğru bir şekilde yansıtılmadığını öne sürerek konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “İcra takibi başlatılmadan, 3 ay önce temlik edilen bir alacak için ortaya atılan iddialar gerçek dışı. Başlatılan icra takibinin ardından başta, LG’nin Türkiye’deki ortaklarımızdan Arçelik olmak, üzere tüm alacaklılarımıza yazı yazıldı. Arcelik de, ‘Biz de bir alacağı yok, ancak daha önce temlik edilen bir sözleşmeleri vardır’ diye bilgi verdi. Temlikle ilgili, ‘LG’nin 2-3 tane faturası vardı. Ödemeleri temlik sözleşmesi kapsamında oraya yaptım’ diye açıklamaları da var. Arçelik her şeffaf şirketin yaptığı gibi, bunları çok öncesinden temlik ettirildiği bilgisini onlara verdi. O dönem Arçelik bizim alacağımız 59 bin doları, istenilen hesaba aktardı. LG’nin Arçelik’ten alacağı kalmadı. İcra memurları temlik sözleşmesine bakıp ödemenin gerekli yere yapmasını isteyecek.”

Arçelik ve LG ortaklığındaki Arçelik-LG Klima San. ve Tic. A.Ş.’ye gelen Gebze 2’nci İcra Müdürlüğü yetkililerinin, hisse senetlerini arşiv dosyalarının içinde bulduğunu vurgulayan Karkın, “Koç Grubu da dosyaya müdahil oldu. İcra mahkemesi icrayı durdurdu, hisse senetleriyle ilgili olarak. Bunların hisse senedi olup olmadığını inceleyecek” ifadesini kullandı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim