• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Digital takograf kartları basıldı

Digital takograf kartları basıldı
İlk dijital takograf kartının sahibi Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım olacak.

DİJİTAL TAKOGRAF KARTLARI BASILDI

İlk dijital takograf kartının sahibi Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım olacak.

Birleşmiş Milletler nezdinde çalışmaları yürütülen AETR sözleşmesi ve AB uyum süreci çerçevesinde ticari amaçlı yük ve yolcu araçlarının uluslararası taşımalarında 31 Aralık 2010 itibariyle kartla çalışan sayısal takograf kullanılacak. Bu bağlamda Ulaştırma Bakanlığı TOBB’u, Ulusal Kart Otoritesi olarak yetkilendirmişti. Bu yetki ile TOBB Dijital takograf kartlarına ilişkin başvuruların alınması, değerlendirilmesi, kartların sertifikalandırılması, kişiselleştirilmesi ve dağıtılması sürecindeki iş ve işlemleri gerçekleştirme görevini üstlenmiş, kartların yapım işini Türk Trust şirketine vermişti. Çiplerin kartlara yapılması işlemi Gemalto şirketine, çiplerin kartlara entegrasyonu görevi de Plaskart şirketine verilmişti.

Tüm bu süreçlerden sonra ilk dijital takograf kartı hazırlandı. Türkiye’nin dijital takografa entegrasyonundaki en önemli viraj böylece geçilirken, ilk kartın sahibi de Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım olacak. İlk dijital takograf kartı TOBB’da Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bakanlık Müsteşarı Talat Aydın ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile tanıtılacak.

16 Eylül 2010 Perşembe günü saat 15.00’te TOBB Birlik Merkezi’nde düzenlenecek basın toplantısında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a, ilk dijital takograf kartının teslimini gerçekleştirecek.

Kaynak: Tasimacilar.com

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim