• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C

Dijital Takograf Yönetmeliği yayınlandı

Dijital Takograf Yönetmeliği yayınlandı
Dijital Takograf uygulamasının yılsonuna kadar sağlam temellere oturtularak başlayabilmesi için çalışmalar hızlandı. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı “Dijital Takograf Servis Yönetmeliği"ni yayınladı.

Dijital Takograf Servis Yönetmeliği yayınlandı

Dijital Takograf uygulamasının yılsonuna kadar sağlam temellere oturtularak başlayabilmesi için çalışmalar hızlandı. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı “Dijital Takograf Servis Yönetmeliği"ni yayınladı.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı “Dijital Takograf Servis Yönetmeliği"ni yayınladı. Yönetmelik ile servislerin başvuru, başvurunun değerlendirilmesi, onaylama ve belgelendirme, belgelerin geçerlilik süresi ve vizesi, belgelerin askıya alınması, belgenin iptal edilmesi ve servislerle ilgili kurallar belirlendi.

Buna göre servisler Takograf servis Yetki Belgesi ve Takograf Servis Hizmetleri Onay Belgesinin 2 yıllığına verilecek. Belgelerin geçerlilik süresi, ilgililerin başvurusu ve Bakanlıkça yerinde yapılacak incelemede, yürürlükteki mevzuata uygunluğun devam ettiğinin tespiti halinde 2 yıl uzatılacak.

Bakanlık yönetmeliğe aykırı bir durum tespit ederse ilgililere aykırılığın giderilmesi için yazılı olarak otuz gün süre vererek, belge veya belgeleri askıya alacak. Bu durumda servis, onaylanmış servis faaliyetlerinde bulunmaz, teknik personel görev yapamaz. Bu süre içerisinde aykırılığın giderildiği talebiyle ilgililerce Bakanlığa başvurulması ve Bakanlıkça yapılan kontrolde aykırılığın giderilmiş olduğunun tespiti halinde, askıya alma işlemi sonlanacak.Aksi durumda ise Bakanlık belge veya belgeleri iptal edecek.

Yönetmeliğe göre Dijital Takograf servislerinin, araçların, servis hizmeti öncesinde ve sonrasında beklemesi amacıyla, kolay manevra yapabileceği; karayolu harici ve trafiği aksatmayacak şekilde düzenlenmiş, uygun malzeme ile kaplanmış ve 2 aracın rahatlıkla park edebileceği büyüklükte olması da gerekiyor.

Kaynak: Tasimacilar

www.UlasimOnline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim