• BIST 9548.09
  • Altın 2489.712
  • Dolar 32.5074
  • Euro 34.5402
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C

Dış hatlarda, hedef tüm ülkelere uçulacak

Dış hatlarda, hedef tüm ülkelere uçulacak
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), yurt dışı uçak seferlerinin arttırılması ve uçuş ağına yeni noktaların eklenmesi amacıyla yürüttüğü ikili havacılık müzakerelerine 2013 yılında da hız kesmeden devam edi

 

İç hatlarda uçuş gerçekleştirilmeyen güzergahların teşvik edilmesine yönelik uygulamayı hayata geçiren SHGM, dış hat uçuş ağının geliştirilmesi amacıyla iki aylık dönemde 5 ülke ile ikili havacılık müzakerelerinde bulunacak ve Amerika ile gerçekleştirilecek uluslararası bir havacılık konferansına da ev sahipliği yapacak. 
SHGM’nin Şubat-Mart Dönemi’nde yapacağı ikili havacılık müzakerelerine ilişkin programı belli oldu. 
 
Bu kapsamda, Şubat ayında Belçika ve Mısır, Mart ayında ise Arnavutluk, Macaristan ve Rusya olmak üzere önümüzdeki iki ay boyunca 5 ülke ile ikili havacılık müzakereleri için masaya oturacak olan SHGM, 1-4 Mayıs tarihleri arasında ise Amerika Konferansı’na ev sahipliği yaparak Amerika kıtasındaki ülkelerle ikili havacılık müzakerelerinde bulunacak. 
 
İç hatlarda 49, dış hatlarda 200 nokta olmak üzere toplamda 249 noktaya ulaşan uçuş ağıyla, dünyanın en büyük 5. Uçuş ağına sahip ülke konumundaki Türkiye’nin, müzakereler sonunda imzalanacak ikili havacılık anlaşmaları kapsamında uçuş ağına yeni noktaları eklemesi ve mevcut noktalara olan sefer sayılarını arttırması bekleniyor.
 
2012 yılında 21 yeni ülke ile daha ikili havacılık anlaşması imzalayarak önemli bir rekora imza atan ve dünya genelindeki ikili havacılık anlaşmalarının sayısını 143’e yükselten Türkiye, geçtiğimiz yıl ayrıca revize edilen 22 anlaşmayla da yurtdışındaki mevcut uçuş noktalarına 220 ilave frekans hakkı sağladı. 
 
SHGM’nin ikili havacılık anlaşmalarına yönelik hedefinde, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO)’ya üye 192 ülkenin tümüyle ikili havacılık anlaşması imzalamak yer alıyor. SHGM ayrıca bu yıl içinde ICAO’nun karar alma organı durumundaki Konsey Üyeliği’ne adaylığını da koyarak, söz konusu hedef kapsamında önemli mesafe sağlamayı planlıyor. 
 
Kamuoyuna Saygıya Duyurulur...
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim