• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Dışişleri 'Yemen'e gitmeyin' diyor, THY Aden seferlerini arttırıyor

Dışişleri 'Yemen'e gitmeyin' diyor, THY Aden seferlerini arttırıyor
Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, devam eden kargaşa ve çatışmalar nedeniyle, zorunlu olmadıkça Yemen'e seyahat edilmemesi uyarısında bulundu.

Dışişleri  Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Yemen'de güvenlik konusundaki olumsuzlukların devam ettiği ve ülkede hükümet boşluğu olduğu ifade edildi. Açıklamada, zorunlu nedenler dışında bu ülkede kalınmaması ve seyahat edilmemesi uyarısında bulunuldu. Öte taraftan Türk Hava Yolları'nın Yemen'in güney kenti Aden'e mart ayından itibaren her gün uçmaya başlayacağı belirtiliyor. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yemen’de güvenlik durumundaki olumsuz gelişmeler nedeniyle 27 Ağustos ve 30 Eylül 2014 tarihlerinde Bakanlığımız tarafından yapılan duyurularda, vatandaşlarımızın Yemen’e seyahatlerini iptal etmeleri, bunun yanında Yemen’de bulunan vatandaşlarımızın da ülkeden ayrılmaları tavsiye edilmişti.

Yemen’deki iç gelişmelere bağlı olarak, kamu düzeni ve güvenlik durumundaki olumsuzluklar sürmektedir. Ülkede hükümet boşluğu doğmuştur. Toplumsal olaylar ve gösteriler meydana gelmektedir. Asayişle ilgili olayların artması ihtimali mevcuttur.

Mevcut şartlarda, halen Yemen’de bulunan vatandaşlarımızdan mücbir sebebi olmayanların bu ülkeden ayrılmaları ve vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça bu ülkeye seyahat etmemeleri kuvvetle tavsiye edilmektedir. Yemen’den ayrılmak isteyen vatandaşlarımızın, THY dahil halen devam eden tarifeli uçuşlarla ülkeden çıkışları mümkündür." 

 

www.ulastirma.com.tr

Etiketler: , , , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim