• BIST 9693.46
  • Altın 2511.516
  • Dolar 32.573
  • Euro 34.7679
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Dışişleri'nden Ukrayna'da düşürülen uçak hakkında açıklama

Dışişleri'nden Ukrayna'da düşürülen uçak hakkında açıklama
Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna hava sahasında düşürülen Malezya Hava Yolları uçağıyla ilgili saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, 'masum sivillere yönelik menfur bir saldırı olarak değerlendiriyor ve lanetliyoruz' denildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Ukrayna'daki uçak faciasına ilişkin yapılan açıklamada, "Kuala Lumpur'a müteveccihen Amsterdam'dan kalkan Malezya Havayollarına ait MH-17 sefer sayılı yolcu uçağının 17 Temmuz tarihinde Ukrayna hava sahasından geçerken ayrılıkçı yasa dışı silahlı grupların etkili olduğu Donetsk bölgesinde düşürülmesini, masum sivillere yönelik menfur bir saldırı olarak değerlendiriyor ve lanetliyoruz" denildi.

Bakanlık açıklamasında, uçakta bulunan 283 yolcu ve 15 mürettebatın hayatını kaybetmesinden derin bir teessür duyulduğu belirtilerek, bu trajik olayda hayatını kaybeden Hollanda, Malezya, Avustralya, Endonezya, İngiltere, Almanya, Belçika, Filipinler, Kanada ve diğer ülke vatandaşlarının yakınları için taziyele mesajı iletildi ve sabır temennilerinde bulunuldu.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Tüm ilgili ülkelerin ve kuruluşların Ukrayna hükümetiyle işbirliği yaparak, derinlemesine yapılacak bir araştırma ve soruşturma yoluyla bu saldırının faillerinin ortaya çıkartılması ve adalete teslim edilmeleri elzemdir. Bu trajedinin akabinde, Ukrayna'nın doğusunda devam eden ve uluslararası düzeyde istikrarı da tehdit eder hale gelen yasa dışı şiddet eylemlerinin ve çatışmaların acilen sona erdirilmesi için tüm ilgili tarafların somut adımlar atması artık bir zaruret haline gelmiştir." 

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim